Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-18

Scroll to top

Top

AZ EKMK KÍNÁLATA A KALÁKÁBAN

AZ EKMK KÍNÁLATA A KALÁKÁBAN

 

Kaláka Km Vásár banner

Az egri Kaláka Fesztiválnak elmaradhatatlan színfoltja az EKMK által szervezett Eszterházy téri nyüzsgés; benne Kaláka kézműves vásár, Fabatka játszóporta, Nosztalgia és fűzfakosaras körhinta, nosztalgia kisvasút, zsonglőr játékok. A vásár egyébként az ország egyik legmívesebb vásárának számít, ahol portékáikkal jelen lesznek a Bükki Nemzeti Park védjegyével ellátott termelők, érkezik kovácsmester, szappan- és textilárus, lehet válogatni a szép bőrtermékek, ékszerek, fatermékek, kerámia-, kosár-, nemez- és ruhaáruk közül, s természetesen étel- és italfinomságokból is lesz választék.

A közművelődési intézmény a Parkszínpadon – a fesztiválszervezők által meghívott zenei előadókat kiegészítve – egri zenekarokat léptet föl. Így az érdeklődők június 25-én, szombaton Okos Tiborral és lányával, Okos Violával, a Németh testvérekkel (Németh László – hegedű, Németh Péter – brácsa, Németh Veronika – bőgő, Németh Anna – ének), a Simple Acoustic formációval, június 26-án, vasárnap pedig elsőként Bessenyei Vikivel, Németh Péterrel, Fodor Bencével, Gyura Fannival, majd Turpival és Loncival (Turcsányi Sándor – gitár, ének és Daróczi Ilona – ének), illetve a JaJa együttessel találkozhatnak az Eszterházy téren.

Június 24-én és 26-án, délelőtt 10 órától este 8-ig zajlanak az Eszterházy téri események, 25-én, szombaton, a “MúzÉj”-ra való tekintettel éjfélig várjuk a vendégeket.

Június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján, szintén az EKMK szervezésében – és szintén a hagyományokat követve – , kiállítás nyílik a Templom Galériában, amely a Bükki Nemzeti Park védjegyével ellátott kézművesek munkáit prezentálja. Ugyanezen a napon 20.30-tól Gryllus Dániel megzenésített Weöres Sándor-versekkel örvendezteti meg a Vitkovics alkotóházbéli III. Egri Tematikus Tárlat záróeseményének látogatóit.