Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-07-19

Scroll to top

Top

Szakköreink, foglalkozásaink!

Szakköreink, foglalkozásaink!

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2019-ben is megannyi ÚJ és hagyományos alkotó körrel, művészeti műhellyel, klubbal, tánc-és túracsoporttal várja az érdeklődőket!

ALKOTÓ KÖRÖK, MŰVÉSZETI MŰHELYEK, KLUBOK, TÁNC-ÉS TÚRACSOPORTOK RENDSZERES FOGLALKOZÁSAI

 

“Új” szakkörök, foglalkozások

 

TARKA-BARKA LENGETŐ

A Tarka-Barka Lengető nem más, mint egy szivárványszínű ejtőernyőre hasonlító eszköz. Sok mindent rejt magában ez a játék. Közösen lengethetjük, alábújhatunk, hempereghetünk vagy egyensúlyozhatunk rajta labdákat. Az 1-3 éves korú gyerekek és szüleik közösen eltöltött órájának célja, hogy a kicsik játékos formában ismerkedjenek meg sok-sok dallal, mondókával. Ritmushangszerek segítségével érezzék meg a versikék ritmusát, lüktetését. Szüleikkel együtt tapasztalják meg a jóízű nevetés, a tréfa, az öröm éltető erejét.

Időpontja: hétfőnként 10.00

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

A foglalkozás ára: 500 Ft/fő/alkalom.

Foglalkozásvezető és információ: Jakó Beáta színész- drámapedagógus- fejlesztőpedagógus, 20/966-0144

”PADDINGTON” DRAMA CLUB / ANGOL DRÁMACSOPORT

Olyan drámacsoport indul, ahol a gyerekek angolul tanulják meg a színjátszást játékos formában. Különböző drámajátékokon keresztül gyakorolhatják az angol nyelvet, hiszen az oktatás angolul folyik. A képességfejlesztő gyakorlatokon át (pl. kommunikációs, bizalomépítő, koncentrációs játékok) egészen az egyszerűbb mesék dramatizálásán keresztül (Répamese, Kőleves, A fiú, aki farkast kiáltott), eljuthatnak a hosszabb, jól ismert színdarabok (pl. Óz a nagy varázsló, Narnia krónikái, Paddington) eljátszásáig. Az oktatást egy Angliából hazatért drámapedagógus végzi, aki nemcsak a nyelvet beszéli, hanem az angol drámaoktatás terén is szerzett tapasztalatot.

Korosztály: 5-6. osztályos diákok.

Időpont: csütörtökönként 16.00-17.30

Helyszín: EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep

A foglalkozás ára: 600 Ft/fő/alkalom.

További információ: Dévay Gábor 20/779-0382 devay.gabor@ekmk.eu

MŰVÉSZETI TEHETSÉGGONDOZÓ SZAKKÖR

A foglalkozások célja a tehetséggondozás, a rajzkészség, esztétikai érzék, szín- és formaérzék fejlesztése. A klasszikus csendéleti, látvány alapján történő tematikus  alkotói tevékenység mellett a kreatív gondolkodás és különféle a művészeti stílusok tanulmányozását tartja szem előtt. A tehetséggondozás elsősorban azokat a fiatal (14-18), művészet iránt érdeklődőket szólítja meg, akik most kezdik pályafutásukat a középiskolában, szeretnének a művészeti pályán továbbtanulni vagy csak érdeklődnek a képzőművészet iránt.

Időpont: keddenként 17.00-19.30

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Foglalkozás ára: 700 Ft/fő/alkalom, bérlet 2 900 Ft

Szakkörvezető: Czopkó Róbert, művésztanár

További információ: Kádár-Fűzi Réka 20/7792879, fuzi.reka@ekmk.eu

KREATÍV ÍRÁS

Szeretsz történeteket alkotni? Az írás a hobbid? Szeretnél egy olyan csapat tagja lenni, ahol szárnyalhat a fantáziád. A kreatív írás kör emberek közössége, akik szabadidejükben szeretnek történeteket mesélni, regényeket és novellákat írni, szeretnének inspirációt szerezni, új technikákat tanulni.

A legtöbb ember úgy gondolja, írni nem lehet megtanulni, pedig létezik az írás tökéletesítésére, a történetmesélés, a dramaturgia csiszolására technika. Külön alkalmak lesznek szánva többek között a karakterábrázolásra, a világalkotásra, a nézőpontokra, a műfaji sajátosságokra, a dramaturgiára, az információadagolásra, szerkesztésre stb.

Korosztály: 14-99 évig.

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

A részvétel ingyenes.

További információ: Girhiny Eszter 20/624-2107, girhiny.eszter@ekmk.eu

           

ROBOTIKA SZAKKÖR

A robotok köztünk vannak! Gyere, építs, programozz Te is velünk egy jó hangulatú társaságban! Alakítsd a jövődet, formáld a jövőnket. Mi a szakkör célja? Programozható robotépítő és konstrukciós készleteink felhasználásával, differenciált, egyénre szabott tematikával, a gyermekek kreativitására építve vezetjük be őket ebbe számukra oly izgalmas világba. 8-15 éves diákokat várunk, akiket érdekelnek a műszaki feladatok, a programozás – a robotika.

Időpont: szerdánként 17.00-18.00

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Foglalkozás ára: 1 200 Ft/fő/alkalom. Van lehetőség kedvezményes bérlet vásárlására is.

Szakkörvezető: Joharchy Dara

További információ: Berecz Klára, berecz.klara@ekmk.eu

CSILLAGÁSZATI SZAKKÖR

Csillagászati játékok, égitestek és jelenségek rajzolása, játékos megfigyelés és beszélgetés a témája a 8-12 évesek szakkörének. Igény esetén felnőtteknek is szervezünk előadásokat. A szakkör munkájába folyamatosan lehet csatlakozni. Várjuk a jelentkezéseket!  Minimális létszám 15 fő.

További információ: Berecz Klára, berecz.klara@ekmk.eu

KREATÍV ÉLMÉNY MŰHELY

Gyere és alkoss velünk! Minden olyan gyermeket vár a Kreatív Élmény Műhely, akik szeretik a fantáziadús foglalkozásokat, nyitottak a különböző képzőművészeti technikákra. Kedvelik az új DIY (csináld magad) ötletes megoldásokat. A foglalkozások célja a gyermekek művészeti érzékének és önkifejező készségének fejlesztése, saját kreativitásának megismerése. Élmény műhelyünk fontosnak tartja a környezettudatosságra való nevelést. Igyekszünk a gyermekeknek minél több újrahasznosítással elkészíthető alkotásokat bemutatni.

Időpont: csütörtökönként 16.30-18.00

Helyszín: EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep

Foglalkozás ára: 700 Ft/fő/alkalom

További információ: Kádár – Fűzi Réka 20/7792879 fuzi.reka@ekmk.eu

Hagyományos szakköreink

GYÖNGYFŰZŐ KÖR

A gyöngyfűzés közkedvelt tevékenység. Elsősorban hagyományos ékszereket, s emellett állatfigurákat, díszeket, virágokat is fűzhetnek az ide járók. Ajánljuk az óvodás kortól kezdve minden érdeklődőnek.

Időpont: péntekenként 16.00-18.00

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

A foglalkozás ára: 2 500 Ft/fő/hó vagy 600 Ft/fő/alkalom

Szakkörvezető: Borosi Béláné

Kapcsolattartó: Dévay Gábor 20/779-0382, dévay.gabor@ekmk.eu

 

FORRÁS DIÁKSZÍNPAD

Szakkör, ahol, azzá válhatsz, akivé csak szeretnél, ami arról szól, mi minden létezik benned, amikor ezt a belső világot megformálva felelősség nélkül, a művészet, a színház oltalma alatt megoszthatod másokkal

Cél: a kommunikáció fejlesztése, az empátia tréningezése, beszéd-, mozgás készségfejlesztés, rögtönző képességünk, a spontaneitás erősítése, fantázia-ébresztő gyakorlatok végzése, kreativitásunk edzése, ritmusérzék fejlesztése.

Időpont: hétfőnkét 16.00-18.00

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

A foglalkozás ára: 750 Ft/fő/alkalom

Információ: Ivády Erika, 20/411-8590

Kapcsolattartó: Dévay Gábor  20/779-0382, devay.gabor@ekmk.eu

Horváth Zsigmond Lajos Fotókör

A fotókör várja azokat a fiatalokat és fotózás iránt érdeklődőket, akik többet és mást is akarnak tudni, mint azt a mai modern, sokat tudó automata üzemre beállított digitális kamerák produkálnak.

Időpont: keddenként 17.00-19.00

Helyszín: EKMK Egri Civil Ház

A részvétel ingyenes.

Foglalkozásvezető és információ: Molnár István Géza 30/418-7139

NÉPMŰVÉSZ SZAKKÖR

A foglalkozások az évkör ünnepeihez kapcsolódnak, ismereteik a palóc hagyományokra épülnek. A résztvevők számos mesterség – szövés, nemezelés, bőrművesség, kosárfonás, gyöngyfűzés, játékkészítés – alapjait tanulják meg. Ajánljuk családoknak, egyéni érdeklődőknek minden korosztályban.

Időpont: havi egy alkalommal szombaton 9.00-12.00

Helyszín: EKMK Egri Civil Ház

Szakkörvezető: Somfai Tiborné

A részvétel ingyenes.

Kapcsolattartó: Dévay Gábor 20/779-0382, devay.gabor@ekmk.eu

SZÖVŐ MŰHELY

A szövés az ember szépérzékének és technikai leleményességének egyesítése. Ősidőktől máig élő mesterség, művészet. Ajánljuk azoknak, akik szívesen megismerkednének a régi szőttes hagyományokkal, illetve azokat is várjuk, akik már tudnak szőni, viszont nincs hol.

Időpont: keddenként 12.00-19.00

Helyszín: EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep

A foglalkozások ára: 600 Ft/fő/alkalom, 5 alkalmas bérlet 2 000 Ft/fő.

Szakkörvezető: Somfai Tiborné

Kapcsolattartó: Dévay Gábor 20/779-0382, devay.gabor@ekmk.eu

KERÁMIA SZAKKÖR

A műhelyben szobrokat, edényeket, használati- és dísztárgyakat készíthetnek a föld, az agyag megmunkálása iránt érdeklődők. A tárgyalkotás, a formázás fejleszti a kézügyességet, a fantáziát, a türelmet, ezért valamennyi korosztály számára ajánlott.

Időpont: csütörtökönként 17:00-19:00

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Szakkörvezető: Hodai Anett

További információ: Kádár – Fűzi Réka 20/7792879, fuzi.reka@ekmk.eu

TŰZZOMÁNC SZAKKÖR

Gyere el, és ismerd meg a tűzzománc varázslatos alkotói folyamatát. Ha kíváncsi vagy, hogyan készíthetnél ezzel a technikával ékszert, képet, vagy dísztárgyat, akkor itt a helyed.

Szeretettel várjuk a szakkörre gyerekek, valamint felnőttek jelentkezését is.

Időpont: szerdánként 17:00-19:00

Helyszín: EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep

A foglalkozás ára: 700 Ft/fő/alkalom

Szakkörvezető: Viktória Kertész

További információ: Kádár – Fűzi Réka 20/7792879, fuzi.reka@ekmk.eu

ADÁSHIBA

Próbák szerdai és pénteki napokon 17.00-tól. Helyszín: EKMK Forrás. Művészeti vezető: Balogh András színművész. Kapcsolattartó: Somodyné Jámbor Ildikó, 20/7790383, jambor.ildiko@ekmk.eu