Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-07-21

Scroll to top

Top

BÁRZENÉSZEK TALÁLKOZÓJA EGERBEN

BÁRZENÉSZEK TALÁLKOZÓJA EGERBEN

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ és az Egri Zenészek Egyesülete immáron hatodszor szervezi meg Egerben az országos bárzenész találkozót, amely az elmúlt esztendőtől viseli Szepesi György nevét. A rendezvény célja az értékmentés, a szórakoztatás művészi színvonalra emelése, a helyi zenészhagyományok bemutatása, felelevenítése és ápolása. A rendezők fontosnak tartják, hogy a résztvevők megméretését szakmai tanácsadás kövesse, méghozzá a szakma legjobbjainak közreműködésével. Az alapkoncepció szerint a verseny elsősorban szakmai találkozó, bemutatkozási lehetőség szakértők és közönség előtt.

Az első esemény Gonda László zongorista-előadóművész kezdeményezésével jött létre. A találkozó gerincét a második évtől kezdve a Trilla – az élő zene versenye adja. Az országos versenyre 16 éven felüli énekesek és zenészek jelentkeznek, akik a könnyűzene különböző ágait képviselik a dzsessztől az operettig. Ebben az évben eltöröltük a felső korhatárt.
Nem helyezések és kategóriák, hanem a zenei tudás, technikai felkészültség, megjelenés, stílus, egyéniség egysége szerint díjaz a zsűri. A közönség véleménye is hangot kap Taps- és Közönségdíj formájában. A díjátadás szabadtéri gálaműsor keretében lesz a díjazottak, a zsűri és vendégművészek közreműködésével.

Az esemény létrejöttének fő mecénásai: Eger Megyei Jogú Város, Nemzeti Kávéház-Étterem és a Nemzeti Kulturális Alap.

Mind a versenyzők bemutatkozó fellépései, mind a sztárvendégek koncertjei ingyenesen látogathatók. Szeretettel várjuk mindként helyszínre – az érsekkerti színpadhoz, illetve a Nemzeti Kávéház Étterem teraszára – az igényes bárzenére kíváncsi közönséget.

Részletes program:

Július 10. vasárnap – 13. szerda
VI. SZEPESI GYÖRGY BÁRZENÉSZ TALÁLKOZÓ

Társrendező: Egri Zenészek Egyesülete

Július 10., vasárnap 20.00 BOR-BÁR

A VI. Szepesi György Bárzenész Találkozó nyitókoncertje

Fellépnek: Kökény Attila, Mujahid Zoltán, Kontor Tamás – kísér: Gonda László zenekara

Helyszín: Érsekkert

Július 11., hétfő 16.00 TRILLA – AZ ÉLŐ ZENE VERSENYE DÖNTŐ

A verseny szünetében a Trilla – az élő zene versenye két kiemelkedő résztvevője: Schwartz Dávid Trilla- és Kristály-díjas énekes és Tempfli Erik Káprázat-díjas zongorista ad koncertet.

Helyszín: Nemzeti Kávéház-Étterem terasza, esőhely az épületben

Július 12., kedd 10.00

SZAKMAI KONFERENCIA

Előadók: Csonka Zsuzsanna művésztanár és Mujahid Zoltán jazz énekes

11 órakor a hozzászólások után a zsűri részletesen elemzi összességében és egyenként a versenyzők teljesítményét, fejlesztési javaslatokat tesz.

Helyszín: Bartakovics Béla Közösségi Ház

Július 12., kedd 18.00 TRILLA – AZ ÉLŐ ZENE VERSENYE DÍJÁTADÓ GÁLAMŰSOR

Közreműködnek a díjazottak és a zsűri tagjai. Vendégművészek: Berki Artúr, a 2012. évi Bárzongorista verseny győztese, Berki Artúr, az Ének iskolája 2014. győztese és testvére, Berki Dávid, valamint Berkes Gabriella színész-énekesnő

Helyszín: Nemzeti Kávéház-Étterem terasza, esőhely az épületben

Július 13., szerda 19.00 SZMOKING ÉS NYAKKENDŐ – Esze-show

Közreműködnek: Esze Jenő (zongora) Esze Tamás (gitár), Esze Zsolt (zongora), Berki Tamás (ének), Rácz Kati (ének), László Kata (ének), Barát Béla (dob), Gáspár Gyula (basszusgitár)

Helyszín: Nemzeti Kávéház-Étterem terasza, esőhely az épületben

Bárzenész 0 Közös plakát