Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-06-05

Scroll to top

Top

A Föld napja

A Föld napja

2020. április 22.

Idei mottó: TEGYÉL MA EGY JOBB HOLNAPÉRT!

Ma, április 22-én ünnepeljük 50. alkalommal A Föld napját – bár idén kicsit rendhagyóan. Sajnos nem ünnepelhetünk együtt az Érsekkertben úgy, ahogy azt tettük az utóbbi években, de ez nem jelenti azt, hogy otthonról ne tudnánk megemlékezni erről a napról!
Nézzétek meg velünk, ahogy kollégáinkkal virágba borítottuk a LISZI kiskertjét és ültettünk a Vitkovics Alkotóház udvarán, és emlékezzünk vissza együtt a tavalyi Föld napja vidám perceire!

Föld napi kézműveskedés újrahasznosított alapanyagból:

A Föld napja alapítvány így biztat minket:

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet – az idei lesz az első digitális, önszerveződő, közösségépítő Föld napja! Tegyünk végre, kezdjük ma!

Mit tehetsz Te? Sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit… ajándék a környezetnek, egészségednek. Minden héten.

A Föld Napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.

Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Kb. 10 évünk maradt a cselekvésre.

Cselekedj Te is! A szemétszedés, a szelektív gyűjtés már nem elég…

Föld napi falültetés 2019
Eger, a Föld napja 2019.