Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-24

Scroll to top

Top

A MOBILITÁSI HÉT KAMPÁNYBUSZÁNAK DEKORÁLÁSA

A MOBILITÁSI HÉT KAMPÁNYBUSZÁNAK DEKORÁLÁSA

2016-ban is megszervezzük az Európai Mobilitási Hét buszfestő programelemét, amelyet idén rajzszakkörösökre bízunk. Arra kértük őket, hogy díszítsenek föl alkotásaikkal egyetlen nap alatt egy buszt, mely a kampány időszakában Egerben, a helyi járatok vonalán közlekedik.

Részletek:

Kreatív műhely – BUSZFESTÉS – 2016. szeptember 14. szerda, 14.00 – 18.00
Balassi Bálint Általános Iskola
(Malomárok út 1.)

ÉSSZERŰ KÖZLEKEDÉS – BUSSZAL UTAZNI BULI

A festés célja, hogy felhívja a figyelmet a tömegközlekedésre, arra, hogy nemcsak hasznos – pénzt tudunk spórolni vele, a légszennyezést csökkenti, ha sokan utaznak inkább busszal, mint autóval –, hanem jó szórakozás, közösségi élmény is egyben. Busszal utazni buli!

Témája, tekintettel a 2016-os mottóra: „Ésszerű közlekedés”

A kreatív helyszínek célja, hogy humoros és ötletes eszközökkel buzdítson minél kevesebbszer autót és minél többször a lábunkat, saját energiánkat használni a közlekedésben. Mivel ebben az évben a nemzetközi kampány az ésszerű közlekedésre biztat, a kreatív műhely is erre hívja fel a figyelmet.

A buszfestmény fő motívuma a falevél és a kör. A motívumok jól variálhatók, elhelyezkedésükkel a buszon figyelemfelkeltőek és esztétikusak. Lehet a levelek, körök nagyságával, elhelyezésének sűrűségével, színritmussal játszani. A motívumok továbbgondolhatók, nem csupán kerék, illetve levéltéma, hanem más asszociáció, gondolat is helyet kaphat benne (bicikli, buszkerekek vagy ehhez kapcsolódó gondolatok, a körök lehetnek tiszta levegőt, felhőt, napot, stb. szimbolizáló „buborékok”, a levelek formája egyszerű, így ez is továbbgondolható, de önmagában a tiszta levegőre is utalhat, hiszen a levelek állítják elő az oxigént…).

Köszönetünket fejezzük ki a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nak, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának a támogatást.