Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-20

Scroll to top

Top

A PÓKA EGON EXPERIENCE A ZENEPAVILONBAN

A PÓKA EGON EXPERIENCE A ZENEPAVILONBAN

Póka Egon Experience, a trió, mely korunk egyik legendájának nevét viseli, igazán egyedi zenekar. Hazánkban és külföldön is egyedülálló energiával adják át saját, illetve feldolgozásdalaikat a közönség számára, így még az is, aki nem lehet a színpadon, érezheti a muzsikálás különleges varázsát.
Egerben, az EKMK meghívására, a nyári Zenepavilon koncertsorozat palettáját színesítik július 4-i fellépésükkel, az Érsekkertben.

Zenepavilon_Poka_Egon_web

A 2007-ben alakult zenekar tagjai Szakadáti Mátyás dobos, ifjabb Tornóczky Ferenc gitáros, és a már említett Póka Egon basszusgitáros. Ők hárman a Wroclaw-I Thanks Jimi fesztiválon debütáltak, és azóta is életben tartják a gitárvirtuóz emlékét. A banda több fesztiválon szerepelt. Túl vannak több saját, nagyszabású rendezvényen is –, melyek közé tartozik a felelevenített Pókarácsony koncert sorozat –, de ezek mellett rengeteg helyen, Budapesten, vidéken és külföldön is szívesen adják át a zene örömét a közönségnek.
Koncertprogramjukban rengeteg számukra kedves dal található meg, melyeket különböző énekesekkel és session zenészekkel tesznek még különlegesebbé. Többek között játszottak együtt Arthur Brownnal.
Az ilyen közös produkciók egyediségét az adja, hogy az adott stílusokat könnyedén egyesítik, és egy-egy lélegzet elállító produkció jön létre. Hallhattuk Jimi Hendrix dalait, és a meghívott előadóművészek sajátjait, de ezek mellett szerepel a repertoárban AC/DC-, Led Zeppelin-, Queen-, Cream-, Beyoncé-nóta is, és természetesen Egon korábbi éveiből a Hobo Blues Band és Deák Bill slágerei is helyet kapnak a koncerteken.