Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-15

Scroll to top

Top

A Vígszínház koncertszínháza Egerben!

A Vígszínház koncertszínháza Egerben!

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében április 29-én tekinthetik meg a Kelet-Nyugati Pályaudvar Cseh Tamás-est című koncertszínházat, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. A Vígszínház új köntösbe bújtatott előadását három fiatal színész adja elő: Orosz Ákos, Tóth András és Zoltán Áron.

A történet Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla díjas író, dalszöveg és forgatókönyvíró, filmrendező tollából ered, 1993-ban jelent meg, és Cseh Tamás adta elő két részletben, két Magyarországon: 1979-ben (Frontátvonulás), valamint 1992-ben (Nyugati Pályaudvar). A Vígszínház ezt a két történetet olvasztotta egybe, és dolgozta át az alkotók műhelymunkája, a szerző dramaturgiai segítsége mellett.

A középpontban Vízi és Ecsedi áll. A koncertszínházi előadás alatt megismerkedhetünk az őket érő akadályokkal, amelyek a 79-es és 89-es magyarországi helyzetből adódnak. Mindeközben három kérdésre keresik a választ: „Ki vagy? Hol vagyok? Mivégre vagyok?”. Az előadás alatt felcsendülnek Bereményi Géza és Cseh Tamás Frontátvonulás, Nyugati Pályaudvar zenéi, és Bereményi-Cseh-Másik János Levél nővéremnek 2 albumainak dalai. Az előadás különlegessége, hogy ezek mellett elhangoznak Zoltán Áron által a darabhoz írt művek is. Az est folyamán két kiváló zenész: Kovács Márk (szaxofon), és Laczi Sándor (cselló) is közreműködik.

Jegyek kaphatók a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban (Eger, Bartók Béla tér 6.), és a Tourinform irodában (Eger, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 9.).

2018. április 29. vasárnap 19:00 | EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
KELET-NYUGATI PÁLYAUDVAR- CSEH TAMÁS-EST
„Lábjegyzet egy jövőbeli történelemkönyvből”
Belépő: elővételben 2.500 Ft, helyszínen 3.000 Ft

Bővebb információ az eseményben!