Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-10-19

Scroll to top

Top

Állati volt ez az Állati jó nap!

Állati volt ez az Állati jó nap!

Sürgő-forgó családok, izgatott gyerekek és melegszívű állatbarátok vették birtokba a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házat november első szombati napján. Főszerepben természetesen az állatok voltak, akik egy napra beköltöztek az intézménybe a kalandvágyó gyerekek kedvéért, akik néhán apró feladat fejében még ajándékokat is kaptak.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ sokéves hagyományt folytatva újra megrendezte az Állati jó napot. A kezdeményezés célja, hogy elsősorban a gyermekek, jobban megismerkedjenek a környezetükben található vagy csak nagyon ritkán látható állatokkal. Soha nem mutatott érdeklődés övezte a programot. Aki ott volt, saját bőrén tapasztalhatta, hiszen szinte folyamatosan sorok kígyóztak a termek előtt. Kezdésként színházi előadás, majd filmvetítés nyitotta a napot, ezután jött a java.

817_4464

Rágcsálókat, kaméleont, kígyókat és rengeteg madarat simogathattak végig a gyerekek, a bátrabbak pedig a nyakukba is vehettek egy-egy hüllőt vagy a kezükön tarthattak bizonyos madarakat. Nagy érdeklődés övezte a baglyok showműsorát. A ragadozó madarak a gyerekek alatt, felett és között is elrepültek néhány finom falat reményében.

Az igazán kalandos kedvű fiatalok pedig egy kis meglepetés reményében végigjárhatták az összes helyszínt és a megfelelő mennyiségű pecséttel ellátott menetlevél ellenében választhattak egy apróságot. Állatos rajzolás, ügyességi feladatok, barlangrajzos kirakós és ez még nem minden. Marcipán kutyával is ki kellett állni egy próbát.