Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-06

Scroll to top

Top

AMATŐR TÁRLAT NYÍLIK A VITKOVICSBAN

AMATŐR TÁRLAT NYÍLIK A VITKOVICSBAN

A Heves Megyei Pedagógiai Intézménnyel közösen ismét meghirdettük a Heves Megyei Amatőr Képző- és Iparművészeti Tárlat című pályázatot – immáron hatodik alkalommal – a nem hivatásos képző- és iparművészeknek.
Pályamunkát nyújthatott be minden 16. életévét betöltött alkotó, aki nem végzett képző- vagy iparművészeti főiskolát/egyetemet és nem hivatásszerűen foglalkozik alkotómunkával. Külön csoportban zsűriztük – díjaztuk – a fiatalokat 25 éves korig, a főiskola BA képzés végéig.
December 17-én, szombaton 15 órakor H. Szilasi Ágota művészettörténész nyitja meg az amatőr tárlatot, amely a Vitkovics Alkotóházban január 14-ig tekinthető meg.

Nevezési kategóriák

  • Képzőművészet: festészet, a grafika bármely ága, kisplasztika szobrászat, tűzzománc, valamint új vizuális kísérleti műfajok, mint a video-installáció (utóbbiak bemutatásához a szükséges technikai feltételeket az alkotó biztosítja).
  • Iparművészet: minden, ami a tárgyalkotás körébe tartozik – kivéve a népművészeti tárgyalkotást – (textil, kerámia, kovácsoltvas, játék, gyöngy).amator-artium_plakat_kis