Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-15

Scroll to top

Top

AZ ÉN SZÍVEMBEN BOLDOGOK A TÁRGYAK

AZ ÉN SZÍVEMBEN BOLDOGOK A TÁRGYAK

Az EKMK Templom Galériájában június 30-tól július 30-ig tekinthető meg a Nemzeti Parkok Védjegyével rendelkező kézművesek országos kiállítása. A 30-án, pénteken a 38. Kaláka Fesztivál keretében nyíló kiállítás alkotói: Ament Éva, Bertáné Lőcsei Krisztina, Csáki Ildikó, Dezsőné Borbély Emme, Fodor Kata, Gelsei Sándor, Gömöri Népfőiskola, Hajdu Katalin, Herpácsiné Mester Marianna, K. Nagy Zsolt, Mészáros György, Miklós Gábor, Művésztanya, Némethné Kozma Ilona, Regős József, Sárkány Zsuzsa, Szente Krisztina, Tóth Lóránt, Varga Tamás, Zsohár Gyula,  Zsigmond Zsuzsa és a Fülemülék Bt. (Fülöp Péter)

A nemzeti parkjainkat felkereső látogatók közül sokan keresik az adott régióra jellemző sajátos termékeket, különlegességeket, a helyi termék-előállítókat, kézművesmestereket. A Nemzeti Parki Termék védjegy arról biztosítja a vásárlókat, látogatókat, hogy a kezükbe, asztalukra kerülő termék védett természeti területen vagy Natura 2000 területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományoknak megfelelően és a természetvédelem céljaival összhangban készült. Aki a védjegyet magán viselő terméket emel le a polcról, azon túl, hogy hazavihet egy szeletet a régió ízeiből, hagyományaiból, azt a jóleső érzést is magáénak tudhatja, hogy választásával közvetetten a természeti értékek fenntartásához járul hozzá.
Az elismerő címet – egyebek között – őrségi és hortobágyi kézművestermékek, tihanyi levendulatermékek, medvehagymás ételek, hegyvidéki sajtok, biogyümölcslevek és -szörpök, különleges ízvilágú borok és pálinkák, gyógynövényekből készült teák, erdei gyümölcsökből előállított lekvárok, különleges mézek, bivaly- és szürkemarha-szalámik, -kolbászok tudhatják magukénak.

Azenszivemben_meghivo_WEB