Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-10

Scroll to top

Top

Az Óriás ölelése

Az Óriás ölelése

Komplex színházi nevelési előadás (TIE) 4-7 éves gyerekek számára

2019. március 19. kedd 9.00 / Benedek Elek Óvoda Bervavölgyi Tagóvodája

Az InSiteDrama és a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ koprodukciója. A klasszikus mesei fordulatokra épülő történetet kimondottan színházi nevelési programhoz írták brit szakemberek, ami a társadalomról, a fogyasztásról és a környezet védelméről gondolkodtat mesei, játékos formában. A mesét hétköznapi használati tárgyakkal, műanyag hulladékból átalakított kellékekkel mesélik el az alkotók.

Szereplők: Bence: Bethlenfalvy Ádám, Laci bá: Nyári Arnold, tervező és rendező: CeriTownsend

Vélemények az óvónőktől a foglalkozásról:

„Az első gondolatok a foglalkozásról: meglepő, rendhagyó, váratlan helyzet, ami a felnőttnek humoros, gyermeknek kíváncsiságot felkeltő.”

„A megtapasztalás, az együttműködés és a spontán kialakuló kommunikáció jellemezte az „előadást” – „élőadást”! A gyerekek egy órán keresztül képesek voltak koncentrálni, figyelmüket az együttműködésre irányítani. A differenciálást a gyermekek aktivitása oldotta meg.”

„Óvodapedagógusként látható, hogy könnyebben tudjuk a gyermekekben az ökológiai szemléletet és a környezettudatos magatartást kialakítani a drámapedagógia eszközeivel.”

„Jelen van a humor, az érzelmi intelligencia, a közösségformálás, a kommunikáció és a tartós figyelem kialakítása. A mesébe minden elképzelhető, csodálat, izgalom, feloldás, megnyugvás.”

„Szórakoztatva oktat, nevel!”

„Voltak gyerekek, akik annyira a szabad játék részének tekintették a történéseket, hogy mikor előadásként említettük a látottakat, megfogalmazták, hogy ők nem vettek részt semmilyen előadáson.”