Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-01-29

Scroll to top

Top

BACH-MARATON

BACH-MARATON

BACH-MARATON koncertek a Líceumban

2016., április 8. péntek 19.00            

PARTY@BACH
Gábos Judit zongora szólóestje

EKF Esterházy Pál Zeneterem (Helyszínváltozás történt az előzetesen meghirdetettekhez képest!)

A játékos cím a műsorban elhangzó két  – az első, B-dúr és a negyedik, D-dúr Partitára utal. Ezeket a műveket Bach is “partie”-nak nevezte, utalva ezzel a szviteket alkotó tételekre, melyek kevés kivételtől eltekintve mind tánctételek. 
A Partiták a Clavier-Übung I. részéhez tartoznak – a Francia és Angol szvitek mellett – így akár Német szviteknek is nevezhetnénk őket, bár a németes jelleg nem jellemzi a hat darabból álló sorozatot, amit 1726-1730 között komponált a szerző.   
A Bach-maraton nyitókoncertjén a party-n a barokk concerto is jelen van a népszerű és gyönyörű Olasz koncerttel, mely ugyanakkor a Clavier-Übung II. része.

Belépő: 1000 Ft

 

 2016. április 9., szombat 11.00

VENDÉGSÉGBEN A BACH CSALÁDNÁL
Családi matinékoncert képekkel és zenével

EKF Esterházy Pál Zeneterem

J. S. Bachnak két házasságából húsz gyermeke született, többen közülük nem érték meg felnőtt kort. A Bach gyerekek családi környezetben ismerkedtek meg a zene minden területével a kottaállvány pakolástól kezdve a zeneszerzés mesterségéig. A délelőtti koncert Bach papa és fiai életébe és zenéjük sokszínűségébe nyújt bepillantást.

Közreműködnek: Bolya Pap Nikoletta – ének, Emilio Gonella (Italy) – cselló, Réz Lóránt – orgona

 Belépő 500 Ft; családi jegy, 3 főtől: 1.000 Ft

2016. április 9., szombat 15.00

SZERETÜNK, BACH!
Az Eszterházy Károly Főiskola Ének-zene szakos hallgatóinak koncertje

EKF Esterházy Pál Zeneterem

Bach zenéje mindnyájunkat megérint: szellemileg, érzelmileg; zenéje örömöt okoz, felemel. Mindenkinek megvan a saját személyes, meghitt viszonya Bach-al. Életünk zenei lépcsőin végigkísér, a Notenbüchlein für Ana Magdalena Bach-tól a Klavierübung kötetein át, egészen  A fúga művészetéig és a Musikalisches Opfer-ig.
A tanszék hallgatói koncertje arról mesél, amit Bach iránt érzünk.
Az első félidőben a 15 kétszólamú invenció hangzik el, amiket fiának, Wilhelm Friedemannak írt; a műsorban más billentyűs műveket –  személyes „best of”-jeligére – fuvola, gitár és énekes számokat is válogattunk a hatalmas életműből.

A belépés díjtalan.

2016. április 9., szombat 19.00 

BACH–GÁLA

EKF Kápolna

Az esten színes – szekuláris és szakrális kompozíciókat ötvöző ünnepi  hangversenyre kerül sor. A Jesu meine Freude motetta, a Máté Passió, a Magnificat, a János Passió részletei hangoznak el. Ezeket mintegy körülölelik a hangszeres remekművek, sőt, mintegy rávilágítva Bach zenéjének örökkévalóságára és örökérvényességére: Bach-Kurtág átiratok is felcsendülnek.

Közreműködnek: az Ének-zene Tanszék kórusa, Kabdebó Sándor karnagy vezetésével; Bolya-Pap Nikoletta, Hegyesi-Hudik Margit, Dudás Anna (ének); Hibay Éva (fuvola), Csüllög Judit, Gábos Judit, Várady Krisztina, Marík Erzsébet (zongora); Réz Lóránt (orgona).

Belépő: 1.000 Ft

A négy koncertre a belépő: 2.000 Ft

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

12806235_1950190108539986_4001641520323463655_n