Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-14

Scroll to top

Top

BÁRZENÉSZEK TALÁLKOZNAK EGERBEN

BÁRZENÉSZEK TALÁLKOZNAK EGERBEN

A bárok pezsgő hangulatát, a nyáresti teraszok élőzenéjét, diszkrét zongorajátékát elevenítik föl az igényes szórakozást nyújtó esemény szereplői: zenészek, énekesek, szólisták és csoportok – köztük évtizedes szakmai múlttal bíró, ismert nagy művészek és kevés gyakorlattal rendelkezők.

Gonda László Heves Megyei Príma-díjas zongorista-előadóművész kezdeményezésére 2017. július 9. és 12. között, hetedik alkalommal rendezi meg Egerben a bárzenész találkozót az Egri Kulturális és Művészeti Központ, az Egri Zenészek Egyesülete és a Gondamusic.
A rendezvények célja az értékmentés, a szórakoztatás művészi színvonalra emelése, helyi zenészhagyományok bemutatása, felelevenítése és ápolása, megméretés és szakmai tanácsadás a szakma legjobbjainak közreműködésével, hozzájárulás a kedvező városimázs kialakulásához.

A találkozók megvalósításában jelentős szerepet kapott városunk büszkesége Szepesi György zenepedagógus, bárzongorista (1935-2015), ezért 2015-től a találkozó a ő nevét viseli.
A találkozó gerincét a Trilla – az élő zene versenye adja. Az országos versenyre 16 éven felüli énekesek és zenészek jelentkeznek, akik a könnyűzene különböző ágait képviselik a dzsessztől az operettig.
Az alapkoncepció szerint a verseny elsősorban szakmai találkozó, bemutatkozási lehetőség szakértők és közönség előtt. Nem helyezések és kategóriák, hanem a zenei tudás, technikai felkészültség, megjelenés, stílus, egyéniség egysége szerint díjaz a zsűri. A közönség véleménye is hangot kap Taps- és Közönségdíj formájában. A díjátadás szabadtéri gálaműsor keretében zajlik a díjazottak, a zsűri és vendégművészek közreműködésével.

Közös plakát