Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-24

Scroll to top

Top

BETLEHEMI JÁSZOL – KÉPGALÉRIA

BETLEHEMI JÁSZOL – KÉPGALÉRIA

„Úton vagyunk… Úton az életünk karácsonyi megújulása felé…” – írja Ákos Előd Brückner atya a 2016. évi Betlehemi képeskönyv bevezetőjében.
A képeskönyv a Magyar Kézművességért Alapítvány Betlehemi jászol pályázatának XXIII. kiállítása alkotásait foglalja össze. A kiállítás december 8-án Budapesten nyílt meg a Magyarság Házában.
Egerből, az Egri Kulturális és Művészeti Központ tűzzománc- és kerámia műhelyeiben készült gyermek- és felnőttalkotásokkal vesz részt az ünnepi tárlaton.

A zománcművészeti műhely Jött a három szent király, Gáspár Menyhért Boldizsár című asztali játék betleheme az Emberi Erőforrások Minisztériuma 50 000 Ft-os alkotói díját, a Kézművességért Alapítvány és a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ tárgyjutalmát kapta.
A műhely vezetője Kovács Katalin, az alkotó diákok pedig: Bodrogi Száva, Horváth Császár Sára, Lendvai Hanna, Mráz Katinka, Papp Afrodité.

A kerámia műhely Betlehemi oázis – szökőkút alkotását Fülep Erik, Fülep Júlia, Fónagy Petra, Hunyák Viktória, Szabó Balázs, Szép Viktória, Tilki Gyönyvér és Vajda Levente készítették el. Felnőtt alkotóik munkái: Sümegi Csabáné: Kis betlehem; Bertalan Margaretta: kerámia adventi koszorú. A műhely vezetője: Berzsenyi Mariann.

A sokszínűség, az aktualitás, az örök emberi értékek újrafogalmazása adja a kiállítás különlegességét.
Üzenete, a kiállítás egyik alkotásának a címe: „Nyisd ki a Szíved, hogy mind bemehessünk!”

Kovács Katalin igazgató

 

http://

Fotó: Vozáry Viktória