Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-14

Scroll to top

Top

Bíró Eszter koncert – KisEgér Fesztivál

Bíró Eszter koncert – KisEgér Fesztivál

A KisEgér Fesztivál vendége Bíró Eszter.

2019. május 27. hétfő 14.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Bíró Eszter 3. gyerekeknek szóló lemeze ismét tematikusan és játékosan oktat, ezúttal az idő témakörét járja körül. Azon kívül, hogy az óra mutatóiról, a napokról, az évszakok körforgásáról, az ünnepekhez tartozó szokásokról, vagy a késésről szó esik, a koncert célja, hogy felhívja a gyerekek figyelmét, hogy hogyan osszák be és töltsék értékesen az idejüket.

Ezúttal a koncert egy mese köré íródik, ami az Óralakó időmanóról szól. A manó egy nagy lombos fa legtetején üldögél egy órában, ott őrzi a másodperceket, perceket. Amikor a fáról leesik a vekker, amely négy darabra törik, az időjárás, a hét napjai összekuszálódnak, meg kell találni a darabjait, hogy helyreálljon az idő. A manó varázspálca helyett segítségül hívja az időradírt és a gyerekeket, hogy közösen derítsék ki, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban jön a Mikulás, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van farsang, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten. A koncert végére – sok, élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai.

Az énekesnő 6. éve énekel gyerekeknek. Az ÁLLATI ZENÉS ABD-ért 2013-ban Fonoram-díjat, az év énekesnőjeként 2015-ben Érték-díjat kapott.

Az Állati Zenés ABC 1. és 2. könyvek és CD-k 7000 példányban keltek el, a Minimax TV folyamatosan játssza klipjeit.

Lemezeit több általános iskola alsó tagozatában használják a tananyag alternatív kiegészítéseként.

Jegyár: 800 Ft