Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-07-16

Scroll to top

Top

Családi naptól az állati zenéig – programajánló

Családi naptól az állati zenéig – programajánló

Minden jóból kijut a következő egy héten (szeptember 28-október 7. között). Lesz családi nap, Csengő-bongó klasszikus zene és Mozart, valamint ajánlunk megnyitót, világjárást és nemzeti estet is. Lássuk!

Szombaton rendezi meg a Kulturális Központ az Egri Családi Nap – Szent Mihály Nap a Családok Évében elnevezésű ingyenes programot, ahol fellép a Kiskalász együttes és Szarka Tamás és zenekara is. De egri és Eger környéki családok élményjátékokkal, versenyekkel, meseképfestővel, hangszersimogatóval és táncházzal is elüthetik az időt. Ismétlés: szombat, ingyenes!

Hétfőn 17 órakor az EKMK – Kötélverő Házban A mérleg két oldala, avagy hogyan fér meg a hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat egymás mellett? címmel Dr. Boruzs Julianna orvos, hangtál terapeuta tart előadást – a Heves megyei Életreform Népfőiskola és az EKMK közös szervezésében.
Szintén ezen a napon tartja az Idősek Világnapja megemlékezést a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet, a belépés ingyenes. Kezdés 15 órakor, helyszín az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye.

Szerdán folytatódik a Világjáró sorozat, ezúttal Havasi Norbert vetített képes előadása lesz a menü, Dél-Lengyelország titkos kis szegleteiről fog mesélni.

A Világfaló sorozat pedig csütörtökön folytatódik. A Portugál nemzeti est 18 órakor kezdődik a Forrásban, lesz irodalom, zene, képzőművészet és gasztronómia, egy kis azulejo-ízelítővel megspékelve a portugál csempeművészetből.

Péntek  délután ötkor irány a Vitkovics Alkotóház és Művésztelep, ahol a Szabad Szalon kiállítását nyitják meg.

 

Szombat a természetjárás napja. A Kisbakancsosok Baráti Köre egy könnyed, 13 km-es túrára várja a kimozdulni vágyókat, akik 17 órára már haza is érnek. Az Univerzum Klub e havi műsorában Kalmár János jár különböző rejtélyek nyomában, méghozzá az EKMK Kötélverő Házban (15:00).

Az állati jó klasszikus zene, vagyis a CSENGŐ-BONGÓ is folytatódik ezen a szent napon.
—> A rendkívül szórakoztató műsor kiváló bevezetést nyújt gyerekeknek – és felnőtteknek egyaránt – a klasszikus zene világába. 11 óra, Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház.

A vasárnap nem múlhat el egy kis esti zene nélkül. A Forrásban felcsendül Mozart, Bach, Händel és Purcell egy-egy műve. Ezek után máris kipihenve indulhat a következő hét és a hétfő. De ez már egy másik történet…

Kövessetek minket a Facebook-on, de nézzétek az eseménynaptárunkat is, hiszen gyakran frissül.