Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-23

Scroll to top

Top

CSÁRDÁS! SZERELEM A KÁRPÁTOK ALATT – KÉPGALÉRIA

CSÁRDÁS! SZERELEM A KÁRPÁTOK ALATT – KÉPGALÉRIA

| Ekkor: 01, Sze 2015

CSÁRDÁS! SZERELEM A KÁRPÁTOK ALATT

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

táncszínház2

Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncszínház

2015. augusztus 29-én, szombaton 19 órától,
a Szépasszonyvölgyi Márai Látogatóközpont szabadtéri színpadán:

Csárdás! Szerelem a Kárpátok alatt címmel
autentikus magyar és nemzetiségi táncok, szerelmi háromszög, virtuóz előadás
a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncszínházi műsorában

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán

 

A Honvéd Együttes – Magyarország legrégebbi, 1949-ben alakult művészegyüttese – több tagozatú művészeti intézmény. Részei: a Honvéd Táncszínház, amelynek egységei a Tánckar, a Zenekar és a Színészkar, valamint a Honvéd Férfikar. Az egyedülálló művészi közösség páratlan műfaji sokszínűségével látványos produkciókat kínál a hazai és külföldi közönségnek. Számos, nemzetközi szinten is elismert művész pályája innen indult és ide kötődik ma is. A társulat az elmúlt évtizedekben mintegy 26 ezer előadást tartott, s 53 országban több mint 400 alkalommal vendégszerepelt.

images_23676

Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncszínházHonvéd Együttes érdemeit Magyar Művészetért Díjjal, Magyar Örökség Díjjal, valamint Prima Primissima-díjjal ismerték el.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú, 20 párból álló hivatásos néptáncegyüttese. ,,Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc kincse, amelyből a nagy formátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklórműsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága. A Táncszínház elnyerte az EuroPAS Magyar Táncdíjat.

táncszínház1

Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncszínház

A Honvéd Együttes és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán koreográfus, rendező, Kossuth-díjas, Kiváló Művész.