Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-07-24

Scroll to top

Top

CSELEKVŐ ÜNNEP

CSELEKVŐ ÜNNEP

A Föld Napja Egerben

Eger Megyei Jogú Város támogatásával, az Egri Kulturális és Művészeti Központ koordinálásával, több mint húsz szervezet és több intézmény együttműködésében idén is gazdag programokkal hívják fel a figyelmet természetünk és környezetünk védelmére, a Föld Napján.

A város „zöld szívébe, az Érsekkertbe hívják és várják a szabadban és szabadon játszani vágyókat 2016. április 22-én, pénteken 9 – 18 óra között.

A természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos játékok, versenyek, ügyességi próbák sora kínál hasznos időtöltést, a remélhetőleg tavaszias időben. A civil szervezetek 9  és 16 óra között nyitva álló  sátraiban kvízjátékokon, furfangos feladatokon mérhetik le tudásukat a különböző korosztályok érdeklődői.
Újdonság, hogy egy újrahasznosítható anyagokból felépített játékpark is várja a gyerekeket a tó melletti területen.

A Kerek Perec Egylet 10 órától tartja „Lusta Jankó és a bolond falu” című előadását az étterem melletti árnyas füves részen.

Idén első alkalommal Gyógynövény túra is lesz, amely aznap 10 órakor indul a Törvényház u. 25. számú ház elől, Rigó István vezetésével. Előzetes regisztráció április 19-ig: eger@ujakropolisz.hu címen.

A Föld Napjához idén is kapcsolódik, immáron XX. alkalommal, a városi kerékpáros közlekedést népszerűsítő felvonulás, amely 17 órától az Érsekkertből indul az I bike Eger csapat vezetésével.

És aki még nem fáradt el, és szívesen segít, őt másnap 2016. április 23-án, szombaton délelőtt Almárban, a Pálos kolostor-romnál várja szeretettel egy közös takarításra a Forrás DSE!

A Föld Napja – 2016 rendezvény főtámogatója: Eger MJV Önkormányzata

Info: www.ekmkeger.hu www.eger.hu, www.egrizold.blog.hu

Kép: 21.kerulet.ittlakunk.hu