Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-12

Scroll to top

Top

Csengő-bongó: Péter és a farkas

Csengő-bongó: Péter és a farkas

2019. október 22. kedd 14.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
CSENGŐ-BONGÓ SOROZAT – PÉTER ÉS A FARKAS


Ősszel ismét folytatódik az Egri Kulturális és Művészeti Központ sorozata, amely elsősorban a gyermekeknek mesél, de a felnőttek számára is sok érdekességet rejt. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Az előadásokon közvetlen közelségből egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról.


Jegyár: 600 Ft/előadás, Bérlet négy előadásra: 1500 Ft

Jegyek kaphatók: EKMK Forrás, ekmkeger.jegy.hu


További előadások:

November 19. Rigócsőr
December 10. Kék Világ
Január 21. Árgyélus királyfi

Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus műve, a Péter és a Farkas koncertlátogató közönség több generációját indított útjára. Hasonló cél vezérel minket is ebben a különleges produkcióban. A Pro Musica Fúvós együttes a legkiválóbb budapesti szimfonikus zenekarok művészeiből alakult, és mint neve is sugallja, a fúvós hangszerekből áll.Az előadás nemcsak arra nyújt kitűnő alkalmat, hogy a gyerekek a fúvós hangszerekkel megismerkedjenek, hanem nagyszerűen érzékelteti azt is, hogy egy-egy hangszer miként tud megjeleníteni egy-egy állatot vagy személyt. Az egyszerű történetet és a nagyszerű muzsikát hallgatva már a legkisebbek is teljes bizonyossággal tudják megkülönböztetni a történet legfontosabb szereplőit: a madárkát, a kacsát, a macskát, Pétert, vagy éppen Nagyapó dallamait. Az előadást ráadásul Kiskovács Eszter digitálisan készített illusztrációja gazdagítja, mely segíti a történet követését, és a gyerekek számára még könnyebb azonosítani egy-egy szereplőt a maga hangszerével.

Közreműködik: Herczegh Zsuzsanna – fuvola, Kerényi Judit – oboa, Reé György – klarinét, Nagy Zoltán – kürt, Kubassy Tamás – fagottÉlő illusztráció: Kiskovács EszterMűsorvezető: Lukácsházi Győző