Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-15

Scroll to top

Top

Csengő-bongó: Rigócsőr király

Csengő-bongó: Rigócsőr király

2019. november 19. kedd 14.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
CSENGŐ-BONGÓ SOROZAT – RIGÓCSŐR KIRÁLY

Ősszel ismét folytatódott az Egri Kulturális és Művészeti Központ sorozata, amely elsősorban a gyermekeknek mesél, de a felnőttek számára is sok érdekességet rejt. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Az előadásokon közvetlen közelségből egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról.
Dobszay-Meskó Ilona egyre inkább a kortárs zenei élet meghatározó szereplője.
Zenekarával, a Ventoscala Sinfoniettával célul tűzték ki a kortárs és klasszikus zeneirodalom legmagasabb szintű tolmácsolását. Szerencsénkre azonban nemcsak kiváló karmester és zongorista, hanem zeneszerző is, aki gondol a legfiatalabb közönségre is. Ennek köszönhetően kerül bemutatásra harmadik. gyere-keknek szóló zeneműve, mely ezúttal a Grimm testvérek klasszikusát, Rigócsőr király történetét dolgozza fel.
Ebben társa Tarr Ferenc, a Bon Bon Matiné művészeti vezetője, aki a szövegért és a színpadra vitelért felel. Ugyanakkor társai olyan kiváló művészek is, mint Bujtor Balázs hegedű- és Varga Zotán ütőhangszeres művész, illetve Lukácsházi Győző, a koncert házigazdája. Közös céljuk bemutatni, hogy mit jelent zenével festeni, a képzelet segítségével utazni, és egyáltalán mi értelme van manapság mesékkel foglalkozni?
Aki sok nevetés mellett szeretne megismerkedni a hang-szerek, a klasszikus zene világával és kíváncsi hogyan is mesélhet a zene annak mindenképp érdemes ellátogatnia!

Az együttes:
Dobszay-Meskó Ilona – zongora
Bujtor Balázs – hegedű
Varga Zoltán – ütőhangszerek
Látvány: Maróti Réka
Játékmester: Lukácsházi Győző

Jegyár: 600 Ft/előadás

Jegyek kaphatók: EKMK Forrás, ekmkeger.jegy.hu

További előadások:
December 10. Kék Világ
Január 21. Árgyélus királyfi