Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-05-22

Scroll to top

Top

Márciusban indul új zenei sorozatunk, a Csengő-Bongó

Márciusban indul új zenei sorozatunk, a Csengő-Bongó

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ új sorozatot indít, amely első sorban a gyermekeknek mesél, de a felnőttek számára is sok érdekességet rejt. A Csengő-Bongó nevet viselő program első előadása a Lúdas Matyi zenés mesejáték.

A programon a gyerekek a libapásztor történetét láthatják egy más köntösben, zenei feldolgozásban. A műsor első felében a fuvolát, trombitát, klarinét, hegedűt és a nagybőgőt ismerhetik meg. Ezt követi a második felvonás, ahol szöveg segítségével, a zene nyelvén követhetik a kicsik és nagyok a történetet.

A cél: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát!

Sorozatunkat ősztől havi rendszerességgel megtalálják repertoárunkban!

2018. március 17. szombat 11.00 | EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
Csengő-Bongó: LÚDAS MATYI – mesés zenejáték
Belépőjegy ára: gyerek (14 éves korig): 600 Ft, felnőtt: 1.200 Ft
👩‍👦👨‍👧Testvéri kedvezmény: minden 11 év feletti diák ingyenesen eljöhet kisebb testvérével.

Lúdas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri. Célunk az, hogy zenei feldolgozásával is így legyen! Ugyanis a Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ezúttal Lúdas Matyi történetét zenésítette meg…

Ez pedig még semmi: a gyerekek élő lúddal, kacsával és libával is találkozhatnak, a vállalkozó kedvűek pedig kézműves foglalkozáson is részt vehetnek.

A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Ennek megfelelően a BA-LU Eufórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre, így Lukácsházi Győző vezetésével a gyerekek a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már megismert hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet. Balogh Sándor kedves zenéje, a történet varázsa és a profi tolmácsolás a legkiválóbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy valaki meghallja és megszeresse a klasszikus zene világát. Ráadásul ezúttal Kosztándi Orsolya grafikusművésznek köszönhetően a közönség a történetet élő illusztráción is követheti, nem csak a zenei történéseken.

Zeneszerző: Balogh Sándor, Benedek Elek népmeséjét átdolgozta: Lukácsházi Győző, előadja: a BA-LU Eufórikusok , élő illusztráció: Kosztándi Orsolya.

Csatlakozz az eseményhez!

Fotók: Gál Gábor