Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-02

Scroll to top

Top

DÍJAZTÁK AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT LEGJOBB SZERVEZŐIT

DÍJAZTÁK AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT LEGJOBB SZERVEZŐIT

Több mint 40 szervező vehetett át elismeréseket a 2015. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró konferenciáján 2016. január 6-án, Budapesten.

A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát és fenntartható közlekedés üzenetét a kontinensen, és azon túl is. A kampányhoz tavaly minden korábbinál több, 182 hazai település csatlakozott. Ezzel Magyarország több mint negyven ország versenyében ismét az előkelő harmadik helyen végzett.

A programsorozat célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig a rendelkezésre álló közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözze. A 2015. évi nemzetközi szlogen magyar változata, a „VálasszVáltsVariálj!” is arra szólítja fel az embereket, hogy kombinálják a közlekedési módokat, mivel ez gyakran gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az utazást.

Forrás: www.emh.kormany.hu

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ örömmel értesült az országos eredményekről, illetve arról, hogy Göd, Hajdúböszörmény, Miskolc és Nagykamarás önkormányzata mellett az egri is a legjobb szervező önkormányzat díjban részesült, hiszen a tavalyi kampányt intézményünk koordinálta, dolgozóinknak a lebonyolításban oroszlánrésze volt.
Jutalmazták továbbá a legszorgosabb helyi szervezőket, valamint oklevelekkel ismerték el a kiemelkedő teljesítményt nyújtó települések munkáját, – tudtuk meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályának közleményéből.