Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-18

Scroll to top

Top

Dübörög a KisEgér Fesztivál 🐭

Dübörög a KisEgér Fesztivál 🐭

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ először szervezte meg a 🐭 KisEgér Fesztivált 🐭 . A fesztivál egy héten keresztül várja a bátor kisegereket és az érdeklődőket. A programkavalkádot Halász Judit koncertje nyitotta meg, ezt követte a Városi Gyereknap- Izgiland Játékbirodalom.

Halász Judit, Magyarország első Mosoly-Rend lovagja, több generáció legkedveltebb gyermekénekese május 26-án tartott telt ház előtt egy felejthetetlen koncertet a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Vasárnap a gyermekeké volt a főszerep a gyereknapi rendezvényünkön. A nap folyamán a lurkók Jancsi és Juliska meseösvényét végigjárva bátor kisegerekké váltak, így próbálhatták ki a Játékbirodalom többi játékát. A helyszínen közkedvelt helyszínek közé tartozott a ládavasút, a felfújható játszótér, a körhinta, a mini golf sziget, a rodeo surf, a kötélpálya, az állatsimogató, póni lovaglás, games center, szivacslövő aréna, holoszoba, autós szimulátor és az arcfestés. Mosoly, kacagás és boldog kisegerek lepték el aznap az Érsekkertet.

Hétfőn folytatódott a 🐭 KisEgér Fesztivál 🐭 , immáron a Széchenyi utcán a Kepes Intézet előtt. Az érdeklődők a Sebaj Színház előadásában láthatták az egyszeri legény esetét a paszullyal és a hétfejű sárkánnyal. Kedden pedig a Harlekin Bábszínház szállta meg a belvárost flashmob keretében.

Programokban a hét további részében sem hiány, hiszen a május 30-án Sarkadi Bence marionett előadása kápráztatja el a közönséget. Május 31-én, csütörtökön ismét egy színházi előadást láthatunk a Fabók Mancsi Bábszínház közreműködésével, ahol megismerhetjük annak a menyecskének a történetét, aki még az ördögtől sem fél.

Június 1-én veszi kezdetét az ebben az évben jubiláló Gyermekbábosok XXV. Országos Fesztiválja. A fesztivált Martonné Adler Ildikó EMJV Önkormányzat alpolgármestere nyitja meg 14 órakor, közvetlenül a a bábos felvonulás után. Ezt követően a Széchenyi utcán a Kepes Intézet előtt Lénárt András bábművész előadását tekinthetjük meg. 15 órakor kezdődik a gyermekbábosok megmérettetése, melyet 20 órától The Biebers koncert követ a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. Június 2-án 9 órától a verseny bemutató előadásai lesznek, melyek minden érdeklődő számára nyitottak.

A fesztivál záróakkordja június 3-án 14 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása, ahol Csipkerózsika tündérmeséje elevenedik meg zenés, táncos formában. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (2014 júliusa előtt Honvéd Táncszínház) Magyarország egyik legnagyobb létszámú, hivatásos táncegyüttese. A Zsuráfszky Zoltán által vezetett együttes előadásait a dinamika, a néptáncok virtuozitása és a színpadjáték látványossága jellemzi. A darab úgy áll össze, hogy az eredeti néptáncok mellett érződik a tradicionális magyar folklór, mindezt a mese színpadi megfogalmazásában jelenítik meg. Ezt tekinthetjük az előadás érdekességének is.
Egy biztos, aki eljön és megnézi, garantáltan különleges élménnyel lesz gazdagabb!

A KisEgér Fesztivál részletes programjáért kattints!