Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-02-27

Scroll to top

Top

Elismerést kapott az Egri Kulturális és Művészeti Központ

Elismerést kapott az Egri Kulturális és Művészeti Központ

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ megkapta „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” elismerést,  amelyet az intézmény 2013 után újra kiérdemelt.

“Azokat hívtuk ide, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy a kultúra minél több emberhez eljusson, mindennapi kenyere legyen, akik vállukon viszik és szívükön viselik a magyar közművelődés ügyét” – mondta Balog Zoltán köszöntő beszédében a díjátadó során január 22-én a Zeneakadémián.

Ahhoz, hogy egy intézmény megkapja a címet, szigorú feltételeknek kell megfelelni, melynek elkészítéséhez az intézmény teljes kollektívájának munkájára szükség van. Az elismerés megszerzéséhez a közművelődési tevékenységet végző intézményeket minőségorientált működésre ösztönözik. Az elbírálás során figyelembe veszik a minőségfejlesztési alapelveket, a megfelelő önértékelést, az elért eredményeket és a hozzáértő menedzselést. A pályáztatás legfontosabb része pedig a helyszíni szemle, ahol ellenőrzik az önértékelési adatok megalapozottságát, a követelmények teljesítését.

A helyszíni szemléről a Szakmai Minősítő Testület által kiválasztott értékelő szakértők, „Értékelő jelentést” készítenek, melyben javaslatot tesznek a „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” odaítélésére, vagy a pályázat elutasítására. Intézményünk megfelelt! Az Egri Kulturális és Művészeti Központba ismét kikerülhet a tábla, mely jelzi, minősített intézmény vagyunk. Munkánkkal továbbra is arra fogunk törekedni, hogy méltók maradjunk a címre!