Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-01-29

Scroll to top

Top

EGER ÜNNEPE

EGER ÜNNEPE

SAJTÓKÖZLEMÉNY A XXII. EGER CIVIL ÜNNEPE RENDEZVÉNYRŐL
Eger, 2017. szeptember 22 – 23 – 24. / Eger, Érsekkert

Az egri civilek ott vannak Eger életének minden területén, munkájukkal értéket teremtenek a megyeszékhely lakosságának. Az Egri Civil Fórumba tömörülő több mint száz szervezet hagyományos őszi seregszemléjével mindezt ebben az évben is a város polgárai és az érdeklődők elé tárja. A helyszín ezúttal a város legnagyobb parkja, a ligetes Érsekkert.
Az idei programsorozat jelmondatát – “Egri civilek az idősekért” – a résztvevők komolyan gondolják. Tudják, hogy az idős ember megfontolt, tapasztalt és bölcs. Ezekre az értékekre pedig mindenkinek szüksége van.
Az Egri Civil Kerekasztal (a fórum operatív testülete) által szervezet gazdag programsorozat szeptember 22-én délután a mobilitási hét záró rendezvényeivel és díjátadással indul. A hivatalos megnyitóra másnap, szeptember 23-án (szombaton) 10 órakor kerül sor: a résztvevők a Dobó térről vonulnak a közeli Érsekkertbe. Ezt követi a Fórum szervezeteinek egész napos, gazdag és színes kulturális műsorfolyama sok-sok műsorszámmal. Ezzel egyidejűleg zajlanak a különféle szervezetek szakmacsoportos, sátras kiállításai, szolgáltatásai, ezzel mutatva be a helybelieknek tevékenységük értékeit, eredményeit. A rendezvény vasárnap sportversenyekkel és bemutatókkal ér véget.
A rendezvényhez további egyéb programok kapcsolódnak: kiállítások, szolgáltatások, tanácsadás, bemutatók (véradás, szűrések, veterán járművek, kézműves és fotókiállítás, környezetvédelmi akció, stb.)

Az egri civil szervezetek gondosan készülnek az ünnepre, remélik, hogy minél több egri és környékbeli lakos megnézi programjaikat, sátras bemutatójukat.

Eger Civil Ünnepe Szervezőbizottsága

Szórólap 2