Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-06

Scroll to top

Top

“Égig érő tojásfa”

“Égig érő tojásfa”

“ÉGIG ÉRŐ TOJÁSFA”

Időpont: 2019. április 21. (vasárnap)

Helyszín: EKMK – Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház és Bartók Béla tér

Programelemek:

Hímes tojás kiállítás – Tojásdíszítők Egyesületének Vándorkiállítása

Megtekinthető: 2019. április 21. – május 9.

A tojáskiállításon hazánk különböző tájegységeire jellemző tojásfestési – díszítési technikáival készített darabokat láthatnak az érdeklődők. A hagyományos technikák mellett különleges, modern eljárásokkal készült díszes tojásokat is megtekinthetnek vendégeink, így megismerkedhetnek például a tojáscsipkézés, áttörés, metszés-faragás módszerével létrejött alkotásokkal is.

A kiállítást kísérő program keretén belül Gál Magdolna tojásmíves interaktív bemutatót tart, ahol a vállalkozó kedvű látogatók maguk is betekintést nyerhetnek a tojáscsipkézés rejtelmeibe. (A rendezvény vásárral egybekötött, így lehetőség nyílik egyes darabok megvásárlásra is) 

 8.00 Nyuszikereső családi biciklitúra

Az EKMK biciklitúrát hirdet Eger kerékpárútjának egy szakaszán a mozogni vágyók részére. A túra során 2 helyszínen “nyuszikeresésre” invitáljuk a részvevőket. Az összegyűjtött “nyuszikat” nyereményekre válthatják be az EKMK Forrásban (Eger, Bartók Béla tér 6.)

Gyülekező: 8.00 , Eger, Malomárok út 1. (az ABC-vel szemben)

Indulás: 8.30

Végállomás: körülbelül 9.30, Szmrecsányi Lajos Érsekkert, tó

További információ: kovacs.anett@ekmk.eu

10.00 – 16.00 Húsvéti családi nap

Tojásfa, tavaszi állatsimogató, körhinta, kukac, nyuszifuttató, pónilovaglás, húsvéti tojásjátékok, eszközös népi játékok, arcfestés, babapihenő.

Kézműves foglalkozás: tojáscsipkézés bemutató, húsvéti tojások készítése,  óriástojás színező

9.30 Csilingelő Band –  családi koncert

11.00  Kolompos Együttes húsvéti MULATSÁG –koncert, mese, játék, családi táncház

Belépő: 800 Ft/fő, mellyel minden családi programunk igénybe vehető. 3 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes!


19.00 Szesztay Dávid koncert – DALOK BENTRE 

A Kiscsillag multiinstrumentalista gitárosa egymaga rakta össze első szólóalbumát, és mondhatni családi vállalkozásban adta ki zenekarvezetője, Lovasi András kiadójánál, aki két dalszöveget is jegyez a 34 perces albumon. Melankolikus belső utazás erős Radiohead-hatással, 2018 legjobb hazai debütálásának egyike.

20.00 Kiscsillag koncert – DALOK PÁRBAN

Több mint 70, – jórészt a zenekar szerzői által írt, – dalból válogat a Kiscsillag ezen az estén. A dalokat párba soroltuk egy – egy témához kapcsolódva. A témákat cetlikre írva, egy kalapba kevertük össze, és a közönség soraiból jelentkezők húzzák ki őket, ily módon minden este más és más dalok, más és más sorrendben hangzanak el. Létrehozva ezzel egy interaktív show és egy hagyományos koncert furcsa keverékét, ami néha a zenekar számára is váratlan fordulatokat produkál. Tisztára mint az élet.

Belépő: 3400 Ft (elővétel),  3900 Ft (rendezvény napon)
Jegyek kaphatók: EKMK Forrás, www.jegy.hu