Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-01-26

Scroll to top

Top

EGRI CSILLAGOK NÉPDALKÖR

EGRI CSILLAGOK NÉPDALKÖR

| Ekkor: 08, ápr 2015

EGRI CSILLAGOK NÉPDALKÖR

Az Egri Csillagok Népdalkör 1973-ban alakult a Röpülj páva versenyeket követően. Az alapítótagok közül már csak hárman vannak a közösségben. Az eltelt 37 évben több vezetőjük volt, és a csoport összetétele folyamatosan változott, új tagokkal bővült.
1993-tól Faludiné Molnár Gabriella az együttes vezetője. Ezalatt az idő alatt 6 arany minősítést, egy Arany-páva díjat, Eger Város Zenei Nívó díját, Heves Megye Príma Primissima Díját, a Duna TV Mentor-Magyar Csillagok műsorának Zenei anyanyelv ápolásáért díját kapták meg.

MG
Megalakulásuk 30. évfordulójára önálló CD lemezzel jelentkeztek. A Városi Televízió rögzítette a nyilvános lemezbemutatót. Hanglemezükből, amelyen jeles napokhoz kötődő köszöntők, vallásos népénekek, szüreti, lakodalmas dalcsokrok egyaránt szerepelnek, juttattak minden egri óvodának és iskolának, hogy tovább éltessék a palóc vidék dalkincsét, hagyományait.
2010 tavaszától a népdalkörvezető által megalapított Agria Cigányzenekarral is adtak már műsort, és rendeznek 2011-ben egy koncertsorozatot, Házimuzsikálók címmel. 2012. szeptember 1-jén került sor fennállásuk 40. évfordulójának megünneplésére, mely alkalomból “Édesanyám rózsafája” címmel könyvet és CD-t jelentettek meg számos támogató jóvoltából.

Információ: fmgabi@gmail.com
Próbák: csütörtök 17.00 – 19.00