Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-10-22

Scroll to top

Top

Egri fellépők a Hangszert a kézbe sorozaton

Egri fellépők a Hangszert a kézbe sorozaton

Helyi zenekarok is bemutatkoznak a Hangszert a kézbe egri rendezvénysorozatának keretin belül. A holnap induló program részeként rövid koncertekkel örvendeztetnek meg bennünket. Lássuk a rövid bemutatkozókat és a formációkat időrendi sorrendben, kik lépnek fel a Kepes Intézet színpadán a következő öt napban.

November 14. Kedd

16.00 OKOS TIBOR ÉS GELENCSÉR JÁNOS – AZ EGRI FARKAS FERENC ZENEISKOLA VONÓS- ÉS NÉPZENE TANSZAKÁNAK TANÁRAI ÉS NÉMETH VERONIKA, AZ EGRI FARKAS FERENC ZENEISKOLA NÖVENDÉKÉNEK KONCERTJE

17.00 – CSIPORGÓ

CSIPORGÓ

„Műsorunkat 2015 nyarán kezdtük el építgetni. Főként utcazenés formában ragadunk hangszert a Balaton körül, Székesfehérváron, Kapolcson, Egerben és Noszvajon is. Fő célunk csokorba szedni a magyar népzenekultúra számunkra kedves dalait, kicsit újragondolva előadni. Jelenleg akusztikus duó formációban dolgozunk.”

A zenekar prímása Timmer Noémi, aki a Farkas Ferenc Zeneiskola népi hegedű szak elvégzése után a budapesti Ward Mária Zeneművészeti Szakközép Iskola Konzervatórium népzenész szakán tanult. A gitáros és énekes szerepét Sas Attila tölti be.

Facebook: https://www.facebook.com/csiporgo/

November 15. Szerda

16.00 – AZ EGRI FARKAS FERENC ZENEISKOLA NÖVENDÉKEI

17.00 – RANDOM DUÓ (Gyuris Luca – Komáromi-Nagy Márton)

randomduo

„Körübelül 1 éve lépünk fel közösen. Ugyanaz a zenei ízlésünk, ezért nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. A jazz áll szívünkhöz a legközelebb. Nagyon nagy öröm számunkra a zene, és az, hogy mi is zenélhetünk!” Luca Az ének iskolája című televíziós énekes tehetséggondozó harmadik évfolyamának tanulója volt, Szulák Andrea szárnyai alatt.

November 16. Csütörtök

16.00 – THE FEELGOOD

thefeelgood

A The Feelgood egy slágerzenét játszó „cover” zenekar. Közismert és népszerű előadók legismertebb dalait formálják a saját ízlésükre, akusztikus verzióban. A zenekar az egykori EXTAZIS tagjaiból alakult. Bővebb információ a zenekarról: itt.

A zenekar tagjai:
Gachal Gábor – dobok, csörgők, vokál
Nagy Dénes – basszusgitár, akusztikus gitár, vokál
Tuza Róbert – gitár, akusztikus gitár, ének

17.00 – JAJA

JaJa

A zenekar 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyar költők verseit újra népszerűvé tegyék, mindezt megzenésített formában. A női ének, a cajon és az akusztikus gitár zenei egyszerűséget, könnyen emészthető, több stílusból merítő dallamokat eredményez.

Kormos Katalin Kitti már egész kis korától énekel, fellépett több rendezvényen, számos zenekarban megfordult. 2013-ban az Éter fesztiválon megválasztották a legjobb énekesnőnek. Várhelyi Zalán 12 éve dobol, 5 éve cajonozik. Suha Tamás 16 éve gitározik, Zalánnal régóta együtt zenélnek. Bővebb információ a zenekarról: itt.

November 17. Péntek

16.00 – SOUND OF MYNAH

soundofmynah

„Mi vagyunk a Sound of Mynah zenekar Egerből, Zakar Kristóf és Majoros Fanni. Több mint két éve zenélünk együtt. Felléptünk már megannyi rendezvényen, mint például Miénk a Tér! Megyei Művészeti Fesztiválon, az Egri Utcazenészek Versenyén, emellett egri éttermekben és a városon kívül is. Leginkább alternatív zenék inspirálnak minket, saját számaink post-rock műfajban íródnak. Szívesen zenélünk, szeretjük amit csinálunk.” Bővebb információ a zenekarról: itt.

17.00 – KÉSEI KITÉRŐ

kései

Az egri Kései Kitérő zenekar 2016 tavaszán alakult, majd az év nyarán felvették első, “Skizoprém” című  kislemezüket. Az aktív koncertezés mellett 2017 nyarán a srácok ismét beugrottak a stúdióba, ahol felvették 9 dalos nagylemezüket. Jelenleg az “Őszintén szólva” címet viselő album bemutató turnéja zajlik, az ország 13 helyszínén. Bővebb a zenekarról információ: itt.

November 18. Szombat

16.00 – JET PETROL

jetpetrol

A 4 taggal induló formáció megalakulása 2017 márciusára tehető. A megboldogult Roncs Rt. zenekar alapjain alakult újjá, 2 úgymond “új” taggal bővülve. Elsősorban feldolgozásokat (pl. Jimi Hendrix, KennyWayne, Shepherd Band, Led Zeppelin, Beatles, The Black Crowes…), de saját dalokat is játszanak blues-rock stílusban. „Reméljük, hogy a közeljövőben minél több helyen be tudjuk majd mutatni a közönségnek a munkásságunkat.” Bővebb információ a zenekarról: itt.

17.00 – SÁRBOGÁR

Sárbogár

A Sárbogár egy 5 éve létező egyszemélyes projektnek induló zenei labor, ötletgyár. Idén nyáron kéttagúra bővült, zenekarrá alakult, majd egy lendülettel megnyerte az Egri Utcazenészek Versenyének szakmai díját. A Sárbogár koncertjein az akusztikus popzenét keveri a modern technikával. Fellépéseinek alapját a looper adja, melyen a beatboxtól kezdve a gitáron keresztül a harmonikáig, énekig minden élőben kerül rögzítésre. Bővebb információ a zenekarról: itt.