Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-15

Scroll to top

Top

ÉJSZAKAI MÚZEUMOK KONCERT – CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK

ÉJSZAKAI MÚZEUMOK KONCERT – CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK

| Ekkor: 14, máj 2015

Wahorn András – ezt be kell vallani -, nem könnyű eset. Nem könnyű befogadni, rá kell hangolódni, kicsit ki kell szakadni a mi valós világunkból, két lépéssel lépkedni a föld fölött, hogy azután fel és elszállhassunk, valami más alkotói légkörbe, no nem a csillagok közé, mert Wahorn, inkább a földbe döngöl, szembesít, pukkaszt polgárt és nem polgárt egyaránt.

DSCF0213 (Copy)

De ezért szeretjük, ezért vagyunk rá kíváncsiak. Amit mi nem merünk megtenni, azt megteszi Ő helyettünk. Nesztek ezek vagyunk, én ki merem mondani, ti nem. 

Kiállításának záróakkordjaként egy olyan formációval lépett fel, amely csak alkalmanként lép színpadra, a formáció neve “Az éjszakai múzeumok”, mely abból adódott, hogy a csapat a Múzeumok éjszakája rendezvény sorozaton találkozott és pár üveg bor szomszédságában és jó pár ötlet kifordításaként megalakult az ország egyik legfurább “zenekara” Amely talán nem is zenekar, hanem zenei aláfestéssel kísért felmondó színház…. vagy valami ilyesmi. Wahorn ezt is ránk bízza minek nevezzük. Tegye mindenki a saját polcára valahová…

DSCF0252 (Copy)

Wahorn erre így reflektál: Az Éjszakai Múzeumok Zenekar egy hirtelen jött improvizációból – 2013-ban a Zsinagóga Galériában – alakult formáció (képzőművészek, festők, zenészek, költők, slammerek), akik csak néhányszor léptek fel ebben a felállásban. A zenekar újraéledt, hogy reflektáljon Wahorn András képeire.

DSCF0257 (Copy)

A tagok: Wahorn András, Kopasz Tamás, Bauer Eszter, Ködmön Richárd, Melykó Richárd és Szilágyi Rudolf.

A Vitkovics Házban létrejött kiállítás zárásaként az értő, vagy olykor értetlen közönség megcsodálhatta Wahorn András és társai elgondolkodtató előadását.

GALÉRIA