Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-17

Scroll to top

Top

ELSŐ HÓ – GALÉRIA

ELSŐ HÓ – GALÉRIA

| Ekkor: 02, dec 2015

ELSŐ HÓ

2015. december  01. kedd 19 óra
Ünnepre hangoló műsor
Közreműködnek: Csonka Zsuzsanna (ének), Mujahid Zoltán (ének), Báder Ernő (hegedű) és Gonda László (zongora)

Helyszín: Bartakovics Béla Közösségi Ház

Első hó_0.közepes

Csonka Zsuzsanna

Tíz éves koromban kezdtem hegedűt tanulni Gyöngyösön és Miskolcon, a Bartók Béla Konzervatóriumban folytattam tanulmányaimat, ahol le is érettségiztem hegedű, ének és közismereti tantárgyakból. A továbbtanulással vártam egy évet, mert mindenképpen a Zeneakadémiára szerettem volna bekerülni, és szükségem volt a felkészülési időre. A felvételiig tanultam, tanítottam és zenekarban is játszottam. 1976-ban felvettek a Zeneakadémiára magánének szakra, és a miskolci Zeneművészeti Főiskola brácsa tanszakára. Hangszeres tanulmányaimat ekkor abbahagytam, de a budapesti I. István zenekarban még két évig hegedültem.

hqdefault

Mint főiskolás, tagja lettem a Budapesti Madrigál kórusnak, és számtalan lemezfelvételen, külföldi és magyarországi koncerten léptem föl. Még főiskolás voltam, amikor Iluska szerepét énekeltem operaházi szólistákkal a Tokaji Nyári zenei fesztiválon, végzősként pedig Jancsó Miklós rendezésében a Csárdáskirálynő címszerepét. 1981-ben diplomáztam mint énekművész és művésztanár. A Miskolci Nemzeti Színház tagja lettem mint színésznő, és közben Bécsbe jártam Prof. Alexander Kolo mesterképző tanfolyamába. A Zeneakadémia Opera tanszakára nem vettek föl, de a fölvételi alapján előadást kaptam a Varázsfuvolában az Éj királynője szerepére. 1992-ben a Győri Kisfaludy Színházhoz szerződtem magánénekesként. Itt próbáltam a Bohéméletet amikor betegség miatt be kellet ugranom Musette szerepébe 1993 őszén az Erkel Színházban. A már többször énekelt Éj királynője szerepének és ennek a beugrásnak köszönhetően szerződést kaptam a Magyar Állami Operaházba, ahol azóta is énekelek. Pályámon fölléptem szinte az összes magyarországi színházban, de külföldön is, a világ szinte valamennyi kontinensén.

Fiaim születtek 1989 és 2002-ben, elváltam 2002-ben. Az éneklés mellett alapítottam egy Művészeti Társaságot, mely operák magyar nyelven való éneklését és operettek előadását tűzte ki célul.

A színház és éneklés mellett fülakupunktúrás addiktológusként dolgozom, továbbá a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseként hajléktalanok ápolásával, segítésével foglalkozom.

Mujahid Zoltán

Pakisztánban született, édesapja Iqbal Mujahid pakisztáni, édesanyja Somogyi Klára. Testvérei: Tamás (Altamash), Attila és Aneela.

Zoltán már ötéves korában indiai zenét tanult szülővárosában, pár évvel később már eredményes helyezéseket ért el az ottani tehetségkutató versenyeken. Tizenegy éves volt mikor édesanyjával, két öccsével és húgával Budapestre költöztek, itt tanult meg magyarul is.

mujahid-zoli

Általános iskolai tanulmányaival párhuzamosan a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában komolyzenei zongorát tanult. 1995-től az iskolájában létrehozott Petőfi Musical Stúdió egyik alapító tagjaként főszerepet játszott először a Mária evangéliuma, majd A padlás, A dzsungel könyve és a Dr. Hertz c. darabokban. A dzsesszénekkeltizenhét évesen kezdett komolyabban foglalkozni, Kósa Zsuzsa tanárnőnél. 2000-ben érettségizett a Petőfi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolában, majd felvették a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Konzervatóriumba, ahol 2003-ban fejezte be tanulmányait. Ezután sikeres felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakára, ahol 2008-ban diplomázott.

2003-ban a Megasztár első szériájában tűnt fel, a döntőig jutott. Jelenleg éneket tanít egy zeneiskolában és mellette új nagylemezén is dolgozik.

2014 decemberében az énekes bekerült A Dal eurovíziós nemzeti dalválasztó show 2015-ös elődöntőjébe Beside Youcímű dalával.

/ Forrás : Wikipedia /

A rendezvényt az Egri Zenészek Egyesülete szervezi:

http://egrizeneszek.hu/bemutatkozas_gondalaszlo.html

Gonda László, az Egri Zenészek Egyesületének elnöke, egyben művészeti vezetője zenész családban született Hevesen 1977-ben. Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett ének-zene-karvezetés diplomát. A könnyűzenei képzést Budapesten folytatta az OSZK Stúdiójában, Esze Jenőnél.

A kiváló mestertől nemzetközi repertoárt, stílusos zongorajátékot és improvizációt tanult. 1995-ben zongorista előadóművész lett. 2005-ben elvégezte a Szintetizátor- keyboard oktatásának a központi követelmények és tantervi programok alkalmazásának, valamint a kapcsolódó szakértői ismeretek megalapozásának akkreditált továbbképzési programját, Székesfehérváron. 2006-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, közoktatás-vezetői szakán diplomát szerezett Pedagógiai tevékenysége rendkívül sokrétű. általános és középiskolákban tanított és tanít ének-zenét, több helyen volt karvezető, több alapfokú művészeti iskolában tanított és tanít, kettőnek igazgatója is volt.

123493_Gonda Zenészként az elmúlt években itthon és külföldön egyaránt a legkülönbözőbb zenei formációkban játszott, zenét szerzett, hangszerelt, műsort szerkesztett és vezetett. Ötletgazdája és megvalósítója a bárzenész találkozóknak, ezen belül a Trilla – az élő zene versenyének. Különleges feladatokat is vállal, elkötelezett híve a tehetséggondozás nem hagyományos módszereinek. 2010-2012 között a Salgótarjáni Magyarnóta és Népzenei Egyesület művészeti vezetője volt, 2007 óta a Heves Megyei Pszichiátriai Intézet zenetanára, 2005-től a Hevesi József Magyarnóta Klub korrepetítora. 2014-15-ben Egerben a Szalai Közösségi Házban a Nincs fontosabb, mint az álmaid projektet vezette.

/Kattints a képre és galéria nyílik  /

Fotó: Szabó János