Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-01-29

Scroll to top

Top

ÉNEKLŐ MAGYARORSZÁG – EGER

ÉNEKLŐ MAGYARORSZÁG – EGER

Egerben sokéves hagyomány a prof. Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze védnökségével rendezett Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztivál. Az esemény idén október 17. és 22. között kerül megrendezésre a Cantus Agriensis Kulturáis Egyesület és az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében. 

Az esemény nyitányaként 17-én, kedden a Baroque Dreams Ensemble Vivaldi-hangversenyére várjuk az érdeklődőket a Líceum Kápolnájába.

Október 19-étől Kodály’ 135 címmel, a zeneszerző életét képeken és dokumentumokon prezentáló kiállítás tekinthető meg a Bartakovics Béla Közösségi Házban.
Szintén október 19-én, csütörtökön Öt évszázad kórusa címmel, a Stammbach férfikar és a Cantus Agriensis Kórus hangversenyét hallgathatják meg az komolyzene kedvelői a Minorita templomban. 

A rendezvény október 21-i fesztivál- és minősítő hangversenyei keretében ezúttal 15 kórus mutatkozik be 15-20 perces “miniprogrammal” a szakmai zsűri előtt. Az egri karok, énekegyüttesek és a már említett német férfikar mellett Abonyból, Bajáról, Encsről, Karcagról, Kassáról, Miskolcról, Szolnokról, valamint Tokajból érkeznek fellépők a hevesi megyeszékhelyre.

Október 22-én, vasárnap délelőtt a kórusok templomi szerepléseire, este pedig a fesztivál záró hangversenyére invitáljuk a közönséget. Utóbbi Eger testvérvárosi kulturális kapcsolatának keretében valósul meg; a 18 órától kezdődő koncertprogram műsorán – Małgorzata Zarębińska és Piotr Grodecki (Przemyśl Lengyelország) – kortárs lengyel zeneszerzők négykezes zongoraműveit adják elő a Líceum Kápolnájában.

A fesztivál programjaira a belépés díjmentes, mindenkit szeretettel várunk!

A kiemelt kép Gál Gábor felvétele (Szent László Kórus).