Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-03

Scroll to top

Top

CSENGŐ-BONGÓ SOROZAT – PÉTER ÉS A FARKAS

Mikor:
2019-10-22 @ 14:00 – 16:00 Europe/Budapest Időzóna
2019-10-22T14:00:00+02:00
2019-10-22T16:00:00+02:00
Hol:
EKMK Gyermek és Ifjúsági Ház
Költség:
600

Ősszel ismét folytatódik az Egri Kulturális és Művészeti Központ sorozata, amely elsősorban a gyermekeknek mesél, de a felnőttek számára is sok érdekességet rejt.  A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Az előadásokon közvetlen közelségből egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról.

Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus műve, a Péter és a Farkas koncertlátogató közönség több generációját indított útjára. Hasonló cél vezérel  minket is ebben a különleges produkcióban. A Pro Musica Fúvós együttes a legkiválóbb budapesti szimfonikus zenekarok művészeiből alakult, és mint neve is sugallja, a fúvós hangszerekből áll.

Az előadás nemcsak arra nyújt kitűnő alkalmat, hogy a gyerekek a fúvós hangszerekkel megismerkedjenek, hanem nagyszerűen érzékelteti azt is, hogy egy-egy hangszer miként tud megjeleníteni egy-egy  állatot vagy személyt.  Az egyszerű  történetet és a nagyszerű muzsikát hallgatva már a legkisebbek is teljes bizonyossággal tudják megkülönböztetni a történet legfontosabb szereplőit: a madárkát, a kacsát, a macskát, Pétert, vagy éppen Nagyapó dallamait. Az előadást ráadásul Kiskovács Eszter digitálisan készített illusztrációja gazdagítja, mely segíti a történet követését, és a gyerekek számára még könnyebb azonosítani egy-egy szereplőt a maga hangszerével.

Közreműködik: Herczegh Zsuzsanna – fuvola, Kerényi Judit – oboa, Reé György – klarinét, Nagy Zoltán – kürt, Kubassy Tamás – fagott
Élő illusztráció: Kiskovács Eszter
Műsorvezető: Lukácsházi Győző

Jegyár: 600 Ft/előadás, Bérlet négy előadásra: 1500 Ft

További előadások:

November 19.  Rigócsőr

December 10. Kék Világ

Január 21. Árgyélus királyfi