Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-01-27

Scroll to top

Top

Csengő-bongó:Rigócsőr király

Mikor:
2019-11-19 @ 14:00 – 15:00 Europe/Budapest Időzóna
2019-11-19T14:00:00+01:00
2019-11-19T15:00:00+01:00
Hol:
EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
Költség:
600

2019. november 19. kedd 14.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

CSENGŐ-BONGÓ SOROZAT – Rigócsőr király

Ősszel ismét folytatódott az Egri Kulturális és Művészeti Központ sorozata, amely elsősorban a gyermekeknek mesél, de a felnőttek számára is sok érdekességet rejt.  A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Az előadásokon közvetlen közelségből egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról.

Dobszay-Meskó Ilona egyre inkább a kortárs zenei élet meghatározó szereplője.
Zenekarával, a Ventoscala Sinfoniettával célul tűzték ki a kortárs és klasszikus zeneirodalom legmagasabb szintű tolmácsolását. Szerencsénkre azonban nemcsak kiváló karmester és zongorista, hanem zeneszerző is, aki gondol a legfiatalabb közönségre is. Ennek köszönhetően kerül bemutatásra harmadik. gyerekeknek szóló zeneműve, mely ezúttal a Grimm testvérek klasszikusát, Rigócsőr király történetét dolgozza fel.

Ebben társa Tarr Ferenc, a Bon Bon Matiné művészeti vezetője, aki a szövegért és a színpadra vitelért felel. Ugyanakkor társai olyan kiváló művészek is, mint Bujtor Balázs hegedű- és Varga Zotán ütőhangszeres művész, illetve Lukácsházi Győző, a koncert házigazdája. Közös céljuk bemutatni, hogy mit jelent zenével festeni, a képzelet segítségével utazni, és egyáltalán mi értelme van manapság mesékkel foglalkozni?

Aki sok nevetés mellett szeretne megismerkedni a hangszerek, a klasszikus zene világával és kíváncsi hogyan is mesélhet a zene, annak mindenképp érdemes ellátogatnia!

Az együttes:
Dobszay-Meskó Ilona – zongora
Bujtor Balázs – hegedű
Varga Zoltán – ütőhangszerek
Látvány: Maróti Réka
Játékmester: Lukácsházi Győző

Jegyár: 600 Ft/előadás

További előadások:

December 10. Kék Világ

Január 21. Árgyélus királyfi