Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-05-22

Scroll to top

Top

JONATHAN KREISBERG QUARTET és FENYVES TRIÓ koncert

Mikor:
2018-03-26 @ 20:00 Europe/Budapest Időzóna
2018-03-26T20:00:00+02:00
2018-03-26T20:15:00+02:00
Hol:
Eger
Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, Bartók Béla tér 6
3300 Magyarország

2018. március 26. hétfő 19.00
JONATHAN KREISBERG QUARTET ÉS FENYVES TRIÓ KONCERT
EKMK | Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház.
Belépő elővételben 1.900 Ft, a helyszínen 2.500 Ft.

Jonathan Kreisberg az egyik leglenyűgözőbb zeneszerző és előadóművész a mai jazz színterén. Egyszerre hagyománytisztelő és újító játékával világszerte egyre növekvő rajongótáborra tesz szert. Rendszeresen készít lemezeket és turnézik saját zenekaraval, valamint a hammondorgonista jazzlegenda, Dr. Lonnie Smith vendégeként. Olyan további neves előadókkal is együtt dolgozott, mint például Joe Henderson, Michael Brecker, Red Rodney, Lee Konitz, Joe Locke, Don Friedman, valamint Bill Stewart.

Saját zenekarával, a Jonathan Kreisberg Quartettel világszerte a legnagyobb jazzfesztiválokon is fellép. Zenei munkássága mellett fontos szerepet játszik életében az oktatás is: mesterkurzusokat tart és vendégelőadóként szerepel zeneiskolákban és egyetemeken.

Fenyves Trió
Fenyves Márk dalszerző és jazzgitáros. Eddig több mint tíz lemezen jelentek meg szerzeményei, zenekaraival bejárta Európa számos országát, a Jazzy rádión rendszeresen hallhatóak dalai. A zenekar többi tagja is rendszeres fellépője a magyar jazz életnek, és tagjai számtalan hazai produkciónak.

A 2017-ben alakult formáció a gitáros, Márk szerzeményeit játssza. Decemberben jelent meg bemutatkozó kislemezük „Homecoming” címmel, ami a Tom-Tom Records által online terjesztést is kapott, így az összes zenehallgató és letöltő platformon jelen van.

A stílusbeli sokszínűség és játékosság ellenére a zenakarra jellemző egyfajta régies hangulat, amiben bárki megtalálhatja a számítását.

2017-ben a Magyar Jazz Szövetség combo versenyének döntősei voltak „ Some Sky” című dalukkal. Az idei évet egy kiemelt eseménnyel kezdték, a Budapest Jazz Club 10 éves jubileumi koncertjén voltak a nyitózenekar.

Tagok:
Fenyves Márk – gitár
Mihalik Ábel – dob
Miskolczi Márk – nagybőgő

A koncert a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program (https://hangfoglalo.hu/) és a Nemzeti Kulturális Alap (http://www.nka.hu/) támogatásával valósul meg.