Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-03-22

Scroll to top

Top

Csengő bongó

Csengő bongó
Mikor:
2018-03-17 @ 11:00 Europe/Budapest Időzóna
2018-03-17T11:00:00+01:00
2018-03-17T11:15:00+01:00
Hol:
Eger
Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, Bartók Béla tér 6
3300 Magyarország

2018. március 17. szombat 11.00EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
CSENGŐ BONGÓ: ÚJ sorozatunk indul a hangszerek világáról, amely első sorban a gyermekeknek mesél, de a felnőttek számára is sok érdekességeket rejt. A különleges élményt nyújtó  első előadásunk: Lúdas Matyi – zenés mesejáték. (Sorozatunkat ősztől havi rendszerességgel megtalálják repertoárunkban!)

Belépőjegy ára: gyerek (14 éves korig): 600 Ft, felnőtt: 1.200 Ft
👩‍👦👨‍👧Testvéri kedvezmény: minden 11 év feletti diák ingyenesen eljöhet kisebb testvérével.

Lúdas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri. Célunk az, hogy zenei feldolgozásával is így legyen! Ugyanis a Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ezúttal Lúdas Matyi történetét zenésítette meg…

Ez pedig még semmi: a gyerekek élő lúddal, kacsával és libával is találkozhatnak, a vállalkozó kedvűek pedig kézműves foglalkozáson is részt vehetnek.

A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Ennek megfelelően a BA-LU Eufórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre, így Lukácsházi Győző vezetésével a gyerekek a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már megismert hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet. Balogh Sándor kedves zenéje, a történet varázsa és a profi tolmácsolás a legkiválóbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy valaki meghallja és megszeresse a klasszikus zene világát. Ráadásul ezúttal Kosztándi Orsolya grafikusművésznek köszönhetően a közönség a történetet élő illusztráción is követheti, nem csak a zenei történéseken.

Zeneszerző: Balogh Sándor
Benedek Elek népmeséjét átdolgozta: Lukácsházi Győző
Előadja: a BA-LU Eufórikusok
Élő illusztráció: Kosztándi Orsolya