Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-06-05

Scroll to top

Top

FARSANG A LISZIBEN – Képtár + video

EKMK
  • Ekkor: 2015-02-15

Farsangi kézműves foglalkozás és mulatság a Felsővárosban

2015. február 14. szombat

A Kultúrházak Éjjel-Nappal keretében, a városi programsorozathoz kapcsolódva a Felsővárosban működő Forráspont LISZI-ben tartottunk Farsangi kézműves foglalkozást és batyus bulit 2015. február 14-én, szombaton.

10968539_833814950013240_4037316925935531070_nDélelőtt kézműves foglalkozásra, délután pedig jelmezes mulatságra hívtuk és vártuk – elsősorban – a lakótelepen élő kisgyermekes családokat.

A délelőtti foglalkozás keretében színes álarcokat készítettek a résztvevők különböző technikával. A legkisebbek nagy örömére, előkerült egy kis arcfesték is, s a LISZI munkatársai keze nyomán pillangók, kis virágok, bohócok töltötték meg az irodát. A gyerekek a foglalkozáson készítették el az esti mulatsághoz szükséges díszeket is.

A délelőtti programon résztvevőket vendégül látták az ÉVCSI játszóházában is.

Az esti batyus program nagy érdeklődésre tartott számot. A résztvevők között sok visszajáró vendég volt, a különböző korosztályú gyerekek együtt vetették bele magukat a fánkevő versenybe, s a táncos játékokba.

Remek jelmezeket láthattunk. A táncparketten ott volt a Tündér Királynő, ScoobyDoo, a Hős Lovag, Fenyő Miklós fiatal változatban, Katicabogár, cicák, bohócok, de még a Mignon-ok is megtisztelték jelenlétükkel a felsővárosi farsangot.

Az esti programhoz a sütiket, üdítőket a szülők biztosították, a zeneszolgáltatásról helyi középiskolások gondoskodtak.

A Halloween buli mintájára szervezett farsangi mulatság szép példája a felsővárosiak együttműködésének. Hasonló közösségi programok – a Forrás Alapítvány Eger pályázati programja előtt – nem voltak ezen a területen. A kisgyermekes szülők együttműködésével a jövőben is tervezünk hasonló összejöveteleket, ahol a kicsik és nagyobbak is együtt, egy „felsővárosi” közösségben ünnepelhetnek, szórakozhatnak, s megtanulhatják az együtt munkálkodást.

A két programon összesen, hozzávetőlegesen 45 fő vett részt