Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-10

Scroll to top

Top

“MIÉNK A TÉR!”

“MIÉNK A TÉR!”

Mint sok-sok éve, hagyományosan 2016. tavaszán is a Miénk a tér! összművészeti fesztivál ad alkalmat a megye általános és középiskolás diákjainak az előadó művészet különböző műfajaiban a bemutatkozásra.
1993-ban a „Miénk a tér!” elindításával az volt a célunk, hogy a diákok által szeretett és művelt művészeti ágakban bemutatkozási lehetőséget teremtsünk, és a korosztályra jellemző pozitív versenyszellemet fejlődésük szolgálatába állítsuk. Emellett a fesztiválhangulat ünnepi élményt és játékos, vidám találkozást nyújt a gyerekek számára.
A fesztiválra szakértő zsűrit kérünk fel, akikkel szakmai beszélgetésre is adunk lehetőséget.

Az előző évben a fesztiválon több mint 1000 gyermek és fiatal 170 produkcióval lépett színpadra a megye számos településéről.

A 2016-os fesztivál nevezési díja: 400 Ft/fő, aki több produkcióban is részt vesz, annak csak egyszer kell megfizetnie a díjat.
/A befizetési bizonylatot kérjük, hogy a rendezvény napján hozzák magukkal a fellépők!/
A gyerekek befizetéseit egy összegben vagy átutalással a Raiffeisen Bank Rt Eger 12033007-00102638-00100007 számlaszámra /a rendezvény nevének a megjelölésével/ vagy az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház pénztárába /Eger, Bartók Béla tér 6./ kérjük befizetni.

A 2016-os Miénk a tér! fesztivál időpontjai és kategóriái:
május 4. szerda – könnyűzene /szólóének, hangszeres zene, zenekar, énekkar…/
május 5. csütörtök – komolyzene, népzene, népdal /szólóének, hangszeres zene, zenekar, énekkar…/
május 6. péntek – modern tánc
május 7. szombat – néptánc, népi játék, színjátszás, vers                                                            

Jelentkezési határidő: 2016. április 8.

A jelentkezéseket a mellékelt nevezési lapon várjuk. Miénk a tér_nevezési lap

/A nevezéseket pontosan, olvashatóan, nyomtatott betűvel, minden adatot megadva kérjük visszaküldeni!/
Ha valamelyik csoport vagy egyéni fellépő a könnyűzenei és a komolyzenei napon is szeretne fellépni, azt külön nevezési lapon kérjük beadni.

Cím: Egri Kulturális és Művészeti Központ – 3300 Eger, Bartók Béla tér 6. vagy
e-mailen: erdei.maria@ekmk.eu

A nevezések beérkezése után összeállítjuk a műsorrendet /ezért is fontos a nevezési határidő betartása/ és postázzuk a fellépőknek.
Kérjük, hogy ezt követően már ne igényeljetek változtatást a műsorrendben!
Próbára vagy színpadbejárásra telefonon történő előzetes jelentkezéssel az alábbi időpontokban van lehetőség: április 25., 26., 27.,
melyet Kristonné Erdei Máriával, a rendezvény egyik szervezőjével lehet egyeztetni az alábbi telefonszámokon:36/ 517-555, 20/779-2875 vagy az erdei.maria@ekmk.eu címen.

Az előadáshoz szükséges zenét és más hanganyagot jó minőségben, az elhangzó számok sorrendjében összeállítva, CD-n vagy pendrive-on hozzák magukkal a fellépők!
A fesztiválon bemutatkozó néhány produkció meghívást kap majd május 29-ére, az Érsekkertben megrendezésre kerülő Gyermeknapra. 

Mienkater_pl_web