Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-26

Scroll to top

Top

Felhívás: Országos Mesevetélkedő

Felhívás: Országos Mesevetélkedő

23. alkalommal rendezik meg azt a több száz gyermeket mozgósító játékot, amely felmenő rendszerű, és az általános iskolák 2-3-4. osztályos tanulók 4 fős csapatai számára írtak ki. Itt a részvétel sokkal fontosabb, mint a győzelem! A közös „nyereség” a mesék olvasása, a közös játék öröme!

A játék megyei szervezője az Egri Kulturális és Művészeti Központ Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház. Iskolánként minimum 2 csapat nevezését várjuk, felső határ nincs!

Csapatok alakíthatók egy osztályból, de lehetnek vegyes összetételűek is.

Az első forduló játékos feladatlap lesz, egy ráhangoló játék a vetélkedősorozatra. A további fordulók az előző évekhez hasonlóan kerülnek megrendezésre, ugyanakkor az iskolában csak egy fordulót – a másodikat – kell lejátszani. Minden további információt fordulóról fordulóra kapnak meg a játékban résztvevő csapatok.

A játék keretét a magyar népmesék adják. Jövőre, 2019-ben lesz Benedek Elek születésének 160. és halálának 90. évfordulója. Ezért Benedek apó gazdag mesevilágából is válogatunk. Az ismert történetek felidézik kedvenc mesehőseink kalandjait, de találkozhatunk eddig még nem ismert szereplőkkel is, határon innen és túl! 

Nevezni lehet: 2018. november 9-ig.

A nevezési lap word formátumban itt tölthető le: Országos Mesevetélkedő Eger

Információ a 36/ 517-555  vagy 20/7792884 telefonszámokon, a puski.viki@ekmk.eu                 e-mail címen kérhető Püski Viktóriától.