Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-05-23

Scroll to top

Top

Felhívások

Felhívások

Keressük a KisEgér Fesztivál állati mutatványosait!

Szerettek kisállatoddal új trükköket tanulni? Szeretnétek produkciótokkal közönség előtt is porondra lépni? Jelentkezzetek kutyáddal, macskáddal, hörcsögöddel, mutassátok meg az egész világnak attrakciótokat!

Várjuk a KisEgér Fesztivál színpadára a gazdikat kis-és nagy kedvenceikkel!

GYERMEKBÁBOSOK ORSZÁGOS FESZTIVÁLJA

2019.  június 7-8. kerül megrendezésre a Gyermekbábosok XXVI. Országos Fesztiválja

Szeretettel és különös izgalommal várjuk a középdöntők nyerteseit, az ország legjobb bábos csoportjait a több mint negyedszázados fesztiválra, Egerbe.

A rendezvény célja a versengésen túl a tapasztalatcsere, az önkifejezés lehetőségeinek, a bábozás értékeinek bemutatása, a csoportok és vezetőik közötti kapcsolatok kiépítése, elmélyítése. A gyermekbábosok országos fesztiválja versenyjellegű! A fesztivál szakmai részén és a játékidőn kívül szakmai bemutatót és közös élményszerző programokat szervezünk.

ADY ENDRE EMLÉKÉV: 100 ÉV 100 VERS

2019-ben Ady Endre halálnak 100. évfordulója előtt tisztelegve az Egri Kulturális és Művészeti Központ méltó módon kíván megemlékezni a költőről. Így nagyobb rendezvényeink előtt szeretnénk, ha elhangozna egy-egy Ady vers. Ehhez várjuk olyan vállalkozó kedvű diákok és felnőttek jelentkezését, akik szívesen megosztanák a közönséggel kedvenc Ady költeményüket.

Jelentkezni folyamatosan lehet az elérhetőségek és a választott vers megadásával az alábbi e-mail címen: csato.anita@ekmk.eu

HEVES MEGYEI DRÁMAPEDAGÓGIAI MŰHELY

Drámapedagógiai Szakmai Műhely az Egerben és a térségben dolgozó drámapedagógusok számára. Módszertani képzések, tehetséggondozó programok, művészeti találkozók, táborok tartoznak majd a megalakuló műhely tevékenységi körébe.
Információ: Dévay Gábor, devay.gabor@ekmk.eu / (06 20) 779 0382

MESTERSÉGEM CÍMERE

 Új programsorozatot indítunk, amelyhez TÉGED KERESÜNK, ha…

  • Egerben születtél, éltél
  • ma már máshol élsz, tevékenykedsz, dolgozol, de kiemelkedő vagy az élet bármely szakterületén

Ha ezek az állítások igazak Rád, NEVEZZ nálunk, hiszen TE vagy a mi emberünk! Szeretnénk bemutatni tehetséges, 40 év alatti fiatalokat, akik valami igazán nagyszerűt alkottak munkájuk során, különleges az életük emiatt és becsülik őket. Ami pedig a legfontosabb: egri származásúak. Amennyiben rokonodra, ismerősödre, barátodra ismertél NEVEZD BE hozzánk, hogy hamarosan induló projektünkben bemutathassuk!

A jelentkezéseket elérhetőséggel a titkarsag@ekmk.eu email címre várjuk.

PARTY AZ EKMK-ban

Ünnepelje gyermeke születésnapját, névnapját, válasszon izgalmas, különleges ajánlatainkbólaz ünnepelt érdeklődési körének megfelelően az alábbi témák szerint választhatja a meglepetés partytMese, mese, meskete – mesék, drámajátékok, Tánci, tánci, táncika – táncművészet, Zene, bona, vigalom – zeneművészet, hangszerek világa, Irka, firka, rajzolom – képzőművészet, Csiribí, csiribá – bűvészet, pantomim.

További információ: Berecz Klára, berecz.klara@ekmk.eu / (06 20) 779 0367

ZENÉS SZÍNHÁZI NEVELÉSI FOGLALKOZÁS

Grecsó Krisztián: STOP – hinták, apák, szerelmek – zenés játék egy részben

A középiskolás korosztályt megszólító színházi nevelési foglalkozás alapjául szolgáló mű írója Grecsó Krisztián. Stop című darabja két fiatal közös utazásáról szól. Témák: útkeresés, önmegvalósítás. A darab olyan kérdéseket vet föl, mint pl.: hogyan menekülünk a felelősségek elől fiatalon; a családból hozott félelmek és elnyomások hogyan teszik a fiatalokat szorongóvá, egymással szemben bizalmatlanná, ugyanakkor arra is rávilágít, hogy hogyan küzdhetők le ezek a félelmek, egy párkapcsolaton keresztül. A hétköznaponként másfél órás időtartamban megvalósuló színházi nevelési előadások páratlan közösségi és szociális élményt jelentenek a középiskolai vagy egyetemi osztályoknak, csoportoknak.

A foglalkozásokon mindig csak egy osztályt tudunk vendégül látni előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés után!

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Együttműködő partner: Harlekin Bábszínház, InsiteDrama

A drámapedagógiai foglalkozás ára: 500 Ft/fő

Előzetes bejelentkezés: Dévay Gábor, devay.gabor@ekmk.eu / (06 20) 779 0382