Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-06-04

Scroll to top

Top

FOTÓMŰVÉSZETI SZEMLE EGERBEN

FOTÓMŰVÉSZETI SZEMLE EGERBEN

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ és a Heves Megyei Fotóklub közzéteszi pályázati felhívását a 47. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemlén való részvételre.

A feltételek a következők:

1.) A Szemlén Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében élő és alkotó amatőr és profi fotográfusok vehetnek részt monokróm és színes kötetlen kategóriában digitális alkotásokkal.

2.) A szerzők összesen maximum 10 db, kategóriánként 5-5 képet küldhetnek digitális formában. Sorozat nem adható be!

3.) A képek kategóriái: „C”: színes, „M”: monokróm. Az alkotások témája és kidolgozási módja kötetlen!

4.) A képeket csak JPEG formátumban (hosszabbik oldal maximum 1600 pixel méretben) lehet beküldeni. A kép mérete nem haladhatja meg az 500 KB méretet. A digitálisan beküldött képek file neve: pl.: Kovács János BAZ. megyéből „Repülő sárga bogár” című alkotása színes kötetlen (C) kategóriában CB_KoJa01_repulosargab.
A kép címe max. 12 karakter lehet.  Heves és Nógrád jelzése H. és N. A monokróm kötetlen kategóriának jelzése (M).

5.) A művekről a mellékelt nevezési lapot kell kiállítani (doc fájlban, nem szkennelt!), melyen a sorszám tartalmának meg kell egyeznie a kép jelölésével. (Excel formában egyénenként, vagy csoportosan is elfogadjuk az eszakmagyar2017@gmail.com e-mail címre küldve). Nevezési lap letölthető a Heves Megyei Fotóklub weblapjáról (www.hevesmegyeifotoklub.hu ) és a MAFOSZ honlapról (www.mafosz.hu).

6.) A képeket a nevezési lappal együtt egy levélben egyszerre kell elküldeni digitális formában az eszakmagyar2017@gmail.com e-mail címre. Beérkezési határidő: 2017. szeptember 28., csütörtök 24.00 óra.
Letölthető nevezési lap: 47._EMO_nevezesi_lap_eger

7.) A beérkezett művekből háromtagú zsűri válogatja ki a bemutatásra alkalmas alkotásokat, és abból kiállítást rendezünk. Az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján kategóriánként díjazzuk (I-II-III.), valamint felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra. A MAFOSZ plakettet fődíjként, a legjobb kollekció kapja.

8.) A szerzőknek vállalniuk kell, hogy a kiállításra kiválasztott képeket a kiállítási naptárban meghatározott időig (4. pont) hosszabbik oldal maximum 4500 minimum 3000 pixel méretben az eszakmagyar2017@gmail.com e-mail címre megküldik. A kiállításra illetve díjazásra elfogadott fotókat 30×40-es méretre nagyítatjuk. A képek visszaküldése a kiállítási naptár szerint történik.

9.) Nevezési díj: szerzőnként 2.000 Ft, mely összeget az Egri Kulturális és Művészeti Központ RAIFFEISEN BANK: 12033007 – 00102638 – 00100007 számlájára kell utalni. Ha valaki csekken szeretné fizetni, akkor ezt postai rózsaszín csekken teheti meg, a fenti bankszámlaszám feltüntetésével. A fotók zsűrizésre bocsátásának feltétele a nevezési díj határidőre történő beérkezése.

10.) A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjazás tekintetében megtámadhatatlan.

11.) A zsűrizés interneten történik felkért fotóművészek (MAFOSZ, MFSZ) közreműködésével. A zsűri összetételét a Heves Megyei Fotóklub www.hevesmegyeifotoklub.hu weblapján 2017. szeptember 15-ig közzé tesszük.

12.) A szerzők a nevezési lap és az alkotások beküldésével a pályázati feltételeket tudomásul veszik, és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldték be és az esetlegesen ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.

13.) A rendezők a beküldött alkotásokat a Szemle propagandájára és a katalógus illusztrálására díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző hozzájárulásával történhet.

14.) A felmerülő kérdéseket e-mailen a bimbo.zoltan@gmail.com vagy telefonon +36 20/779-0379 (Bimbó Zoltán) tudjuk megválaszolni.

KIÁLLÍTÁSI NAPTÁR

 • Nevezési lapok (doc fájlban) és alkotások beküldése e-mailben: szeptember 28-án éjfélig (eszakmagyar2017@gmail.com)
 • Zsűrizés: 2017. október 5-ig
 • A zsűrizés eredményéről kiértesítés e-mailben,
  illetve a www.hevesmegyeifotoklub.hu weblapon 2017. október 8-ig
 • A kiállításra kiválasztott alkotások eljuttatása a rendezőkhöz
  a kiírásnak megfelelő méretben: 2017. október 15-ig (eszakmagyar2017@gmail.com)
 • Kiállításmegnyitó: 2017. november 7., kedd – Egri Kulturális és Művészeti Központ Bartakovics Béla Közösségi Ház, Eger, Knézich Károly u. 8.
  (A miskolci és a salgótarjáni kiállítások időpontja
  későbbi egyeztetéssel kerül megállapításra.)
 • A kiállított képek visszaküldése: 2018. augusztus 30.