Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-02-27

Scroll to top

Top

GERSHWIN LEGISMERTEBB DALLAMAI EGERBEN

GERSHWIN LEGISMERTEBB DALLAMAI EGERBEN

„Régóta érlelődött bennem, hogy szeretnék egész estés műsort szentelni egyik legkedvesebb zeneszerzőmnek, George Gershwinnek. Dalai azért is meghatározóak számomra, mert rajtuk keresztül kezdtem el jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, amelyben nagyon otthonosan érzem magam” – vallja Karosi Júlia énekesnő.

Az idei tavaszi fesztivál keretében Egerben is bemutatja műsorát a Karosi Júlia Quartet. A koncert során az idén 80 éve elhunyt nagyszerű amerikai zeneszerző, George Gershwin legismertebb dallamai (Summertime, The Man I Love, I got rhythm…) mellett helyet kapnak a mester kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciói is (Fascinating Rhythm, Slap That Bass, He loves and she loves…). Az est hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalokat egészen új, különleges és modern megszólalásban hallhatja a közönség, köszönhetően az énekesnő és zenésztársai remek előadásának – és nem utolsósorban Fenyvesi Márton nagyszerű hangszerelésének.

A Várhatok még program nagy sikerű bemutatójára a Zeneakadémián került sor a közelmúltban, a 2017-es Gershwin-év egyfajta nyitányaként.

A quartet tagjai: Karosi Júlia – ének, Tálas Áron – zongora; Bögöthy Ádám – nagybőgő;                Varga Bendegúz – dob. Hangszerelés, zenei rendezés: Fenyvesi Márton.

 

Karosi_Julia_Q_pl_web