Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-06-04

Scroll to top

Top

GYERMEKNAPI MAJÁLIS 2015 KÉPEKKEL

GYERMEKNAPI MAJÁLIS 2015 KÉPEKKEL

| Ekkor: 02, jún 2015

DSCF1638 (Copy)Bizony szomorúan indult az idei gyermeknapi felvonulás a Dobó térről, bár erről nem a gyerekek tehettek, hanem az időjárás. Csöpörgő eső, fázósan siető emberek és tétova gyermekbábos felvonulók, élükön a színes gólyalábasokkal. A vonulóknak minden pillanatban arra kellett vigyázniuk, hogy el ne csússzanak a síkos utcaköveken.

DSCF1647 (Copy)

DSCF1667 (Copy)Ám miután megérkeztünk az Érsekkertbe, hipp-hopp, mintha elfújta volna az esőt a jókedv és a kacagás. Bár a felhők még maradtak egy kicsit, de ahogyan gyülekeztek a gyerekek a szüleikkel, úgy kacsingatott ki a napocska is a felhők mögül, s majd, mint aki áldását adja a rendezvényre, úgy is maradt felhőpaplan nélkül, és szinte egész nap beragyogta a dugig megtelt gyermeknapi helyszínt.

DSCF1686 (Copy)

DSCF2084 (Copy)A programok így rendben és időben el is kezdődhettek a színpadon, először a XII. Országos Bábfesztivál díjazottjaival, majd sorra érkeztek azok a fellépők, akik valamilyen rendezvényen már bizonyították tehetségüket, és  ahogyan melegedett az idő, úgy telt meg a kert, s a színpad előtti tér mosolygós arcokkal.

DSCF2364 (Copy)

DSCF2354 (Copy)Mi felnőttek is élveztük, nemcsak a színpadi műsort, hanem az ötletes játékokat is, amit a gyerekek mellett sokszor a felnőttek is kipróbáltak. Különösen tetszett, hogy voltak olyan helyszínek, ahol mindenféle kütyükből – horpadt edények, fajátékok, stb. – varázsoltak a szervezők olyan játékokat, amik ugyan nem csillogtak-villogtak, nem kellett rajtuk “entert” nyomogatni, mégis hosszú időre lekötötték a gyerekek figyelmét.

DSCF1984 (Copy)

DSCF2039 (Copy)

DSCF2027 (Copy)Lehetett továbbá (mesterséges) sziklára mászni, kötélpályán bátorkodni, kígyókat és pókokat simogatni, lovacskázni, rajzolni, gyurmázni, szőni, fonni, futkosni, sőt rosszalkodni, visongani, meg fagyiért könyörögni apukának, anyukának. Persze mindennek ott és akkor volt az ideje. Mivel ez a nap valóban a gyermekeké, azonban látva a sok vidám szülőt, bátran állíthatjuk, hogy a felnőtteké is, akik ilyenkor visszaugorhatnak pár évet és felidézhetik a két forintos fagylaltokat, a szédítő lánc körhintákat, összekacsintva kislánnyal, kisfiúval, százszor megígérve nekik, hogy igen, jövőre is eljövünk…, hiszen olyan gyorsan nőnek ezek a csöppségek, ki kell használni minden (gyermek)napot, hogy a család jól érezhesse magát együtt.

DSCF1948 (Copy)

Szóval jövőre, veletek…. ugyanitt….!

GALÉRIA

Video