Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-13

Scroll to top

Top

“HANGSZERT A KÉZBE!”

“HANGSZERT A KÉZBE!”

FELHÍVÁS OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Egri Kulturális és Művészeti Központ közreműködésével idén novemberben Egerbe érkezik a „Hangszert a kézbe” nagyszabású, országjáró könnyűzenei hangszersimogató, interaktív hangszerkiállítás, előadássorozat és oktatási bemutató.
A Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja támogatásával, és a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezésében megvalósuló ismeretterjesztő sorozat küldetése: elsősorban a fiatal korosztály figyelmének ráirányítása a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

Az ingyenesen látogatható, elsősorban a 6 – 12. osztályos iskolai csoportoknak szervezett, 90 perces program két részből áll:

  1. A 300 négyzetméteres kiállítótérben egy interaktív zenei játszótér, öt témakörben –gitár és basszusgitár, dob és ütőhangszerek, billentyűs hangszerek, elektronikus zenei eszközök, hang- és stúdiótechnika – száznál több kipróbálható hangszerrel és eszközzel, elismert szakemberek közreműködésével várja a látogatókat.
  2. A magyar zenei élet jeles képviselői rendhagyó ének- és zeneórák keretén belül mutatják be a könnyűzene és a könnyűzenei hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását, sokszínűségét.

A rendhagyó énekórák időpontjai a következők: 2017. november 14 – 17. (kedd-péntek), 8:30 – 9:15, 9:45-10:30, 11:00-11:45, 12:15-13:00.
Helyszín: Kepes Intézet (Eger, Széchenyi I. u. 16.)

A programra előzetes bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés és további információ: a kekvolgyi.noemi@ekmk.eu e-mail címen, vagy a 20/247-5565 telefonszámon.