Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-10

Scroll to top

Top

Háy come Beck miniinterjú – a Beck-változat

Háy come Beck miniinterjú – a Beck-változat

Január 26-án a Forrás Gyermek és Ifjúsági Központban Háy János író, költő, és Beck Zoltán zenész, a 30Y frontembere lépnek színpadra. Ennek kapcsán kérdeztük  Beck Zoltánt…

Pár évvel ezelőtt egy metróalagútban ismerkedtek meg. Hogyan jött a közös munka ötlete?/ Mi volt az a meghatározó pont, amiért elindulhatott a közös munka?
Azt hiszem, ez világos volt a lépcsőn felfelé, és mire a felszínre értünk, világos volt, hogy dolgunk van együtt is. Arra azért nem számítottam, hogy egyszer majd azt mondom: nyolcadik éve játszom Háy Jánossal.

Hogyan készülnek fel egy-egy előadásra?
Egy-egy előadás gondolatisága, hangulata és repertoárjának magja adott, megírt. Más elemek pedig éppen az adott naphoz kapcsolódnak: a tényleges állapotunkhoz, a helyszínhez, az első benyomásokhoz. Ebből aztán azért alapvetően János rajzol tényleges dramaturgiai ívet.

Mi az üzenete az előadásnak?
Talán semmi, vagy éppen annyi, hogy van két ember, akik odafigyelnek egymásra, beleszállnak egy nyitott dialógba, és ez az egymásra-figyelés képes létrehozni tényleges alkotást, vagy egy erős pillanatot.

Ha egy szóval kellene jellemezni az előadást, melyik szó lenne az?
Nem nagyon tudok ilyet, a számomra talán leginkább kalandot jelent: váratlanságot és bizonyosságot egyszerre.

Mik a tapasztalatok Egerről, valamint a korábbi egri előadásról? Ez hogyan befolyásolja a január 26-i előadást?
Az idei év első előadását visszük Egerbe – és figyelünk arra, hogy az előadás törzse eltérjen az előzőtől. Az emlékezetünk pedig János textiltáskája, amolyan írószatyor, abban kéziratok, javítások mellett az összes eddigi előadásunk tervezete ott van.

Háy come Beck – A NAGYSIKERŰ ELŐADÁS EGERBEN
Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Versek, dalok, novellák. Egy rockzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Kettős figyelem, közös játék versekkel, dalokkal és novellákkal.

Január 26. péntek 19.00 | EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
Belépő: elővételben (január 15-ig) 1.500 Ft, az esemény napján 2.000 Ft

Csatlakozz az eseményhez!

A program a NKA támogatásával valósul meg.

Fotó: Gál Gábor