Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-09-19

Scroll to top

Top

Háy come Beck miniinterjú – a HÁY – változat

Háy come Beck miniinterjú – a HÁY – változat

Január 26-án a Forrás Gyermek és Ifjúsági Központban Háy János író, költő, és Beck Zoltán zenész, a 30Y frontembere lépnek színpadra. Ennek kapcsán kérdeztük  Háy Jánost…

Pár évvel ezelőtt egy metróalagútban ismerkedtek meg. Hogyan jött a közös munka ötlete?/ Mi volt az a meghatározó pont, amiért elindulhatott a közös munka?
Akkor még nem gondoltuk, hogy munka is lesz, csak hogy de jó, hogy megismerkedtünk. De hogyan barátkozhatnánk össze, ha mindig dolgozunk. Erre az egyszerű kérdésre az volt a válasz, ha együtt is dolgozunk.   

Hogyan készülnek fel egy-egy előadásra?
Minden előadás előtt újraértelmezzük a programot. Van olyan dal és szöveg, ami majdnem mindig szerepel, de a teljes műsor mindig az adott napra van kitalálva.

Mi az üzenete az előadásnak?
Hát ez az üzenet szó nem hangzik túl jól. Nem akarok semmi álságosat írni. Azt szeretnénk, ha minden est jó lendülettel menne le, ha örülni tudna a közönség annak, amit hall, s persze ha nem üres szívvel hagyná el a termet. S jó volna, ha a dalok és szövegek tartalmán túl az is megérintené a hallgatókat, hogy milyen érzelmi tónussal viszonyulunk a világhoz, az élethez, s nem utolsó sorban egymáshoz.

Ha egy szóval kellene jellemezni az előadást, melyik szó lenne az?
Nem baj, ha giccses vagyok? Szeretés.

Mik a tapasztalatok Egerről, valamint a korábbi egri előadásról? Ez hogyan befolyásolta a január 26-i előadást?
Nekem, mint a török kor rajongójának Eger az alap-városok közé tartozik. Többször is léptünk fel itt, együtt is, külön is. Nem csinálhatjuk azt, amit már csináltunk

Háy come Beck – A NAGYSIKERŰ ELŐADÁS EGERBEN
Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Versek, dalok, novellák. Egy rockzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Kettős figyelem, közös játék versekkel, dalokkal és novellákkal.

Január 26. péntek 19.00 | EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
Belépő: elővételben (január 15-ig) 1.500 Ft, az esemény napján 2.000 Ft

Csatlakozz az eseményhez!

A program a NKA támogatásával valósul meg.

Kép forrása: szinhaz.hu, készítette: Valuska Gábor

Fotók: Gál Gábor