Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-05-27

Scroll to top

Top

HERCZKU ÁGI ÉS A BANDA

HERCZKU ÁGI ÉS A BANDA

Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Műsorukban Herczku Ágnes Bandázom című CD-jének, valamint Tüzet viszek című hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek. A műsor Egerben, az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, november 18-án 19 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban kerül bemutatásra.

Belépő – elővételben: 2.000 Ft, napján: 2.500 Ft. Jegyek kaphatók: Bartakovics Béla Közösségi Ház, Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

herczku-agnes-koncert

A Bandázom lemez két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján. A WORLD MUSIC CHARTS EUROPE toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere havonta állítja össze. A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a SONGLINES és az FROOTS magazin is elismerő kritikát jelentetett meg Herczku Ágnes Bandázom című lemezéről. Az album egyik dala pedig felkerült a Songlines magazin TOP OF THE WORLD, valamint a WOMEX válogatás CD-jére is.
A 2015 októberében Budapesten megrendezett, legnagyobb nemzetközi világzenei fesztivál és vásár, a WOMEX zsűrije is beválogatta a Herczku Ági és a Banda koncertjét a programba. A zenekar fellépése akkora sikert aratott, hogy a WOMEX rendhagyó módon hozzájárult, hogy a koncertfelvétel négy új dallal kiegészítve lemezen is megjelenjen. A Live at Womex című lemez 2016 júliusában ismét felkerült a WORLD MUSIC CHARTS EUROPE nemzetközi világzenei toplistára.