Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-18

Scroll to top

Top

HEVESI JÓZSEF MAGYARNÓTA KLUB

HEVESI JÓZSEF MAGYARNÓTA KLUB

| Ekkor: 07, ápr 2015

 

HEVESI JÓZSEF MAGYARNÓTA KLUB

A klub 2003. március 3-án alakult egy, a sajtóban közzétett felhívást követően.
2006-ban és 2007-ben a Bartakovics Béla Művelődési Központ Mozaik programsorozatában a megye számos közművelődési szempontból hátrányos helyzetű településén adtak egész estés műsort. 2006. december 10-én vették fel Hevesi József nevét, a neves és sikeres hevesi nótaszerző iránti tiszteletből. 2009. október 18-án a névadó születésének 120. évfordulóját szerzői esttel ünnepelte a csoport, melyen 21 Hevesi József számot adtak elő. Ezek között nyolc ősbemutató volt. A hasonló szakmai klubokkal élő kapcsolatot ápolnak (pl. Debrecen, Hajdúböszörmény és Miskolc városokban működőkkel), a helyi, illetve a régióhoz kötődő művészeket vendégszereplésre hívják. Előkelő helyezéseket érnek el nótaversenyeken, ki mit tudokon, különféle nyugdíjas fesztiválokon.

 nóta2
Szívesen fogadják a városi önkormányzat és a Civil Kerekasztal meghívásait.
A Bartakovics Béla Közösségi Ház dísztermében évente hat alkalommal tartanak saját rendezésű nótaesteket.
Az EKMK feladatának tekinti a város és környéke kulturális tradícióinak ápolását, ezen belül kiemelten a valaha élt szerzők, alkotók emlékének rendszeres felidézését, s ehhez a nótaklubban méltó partnerre talált. 2012 áprilisában indult ugyanis útjára a Nótatörténeti sorozat, amelyben egri és környékbeli (füzesabonyi, novaji, ostorosi, hevesi) nótaszerzőket és előadókat mutatunk be. Az emlékműsorokat komoly kutatómunka és alkalmanként több hónapos tanulás előzi meg, amelyhez a megfelelő szakmai hátteret a művészeti vezető, Tasiné Dobó Katalin nyújtja.
A Hevesi József Magyarnóta Klub állandó kísérőzenekara, legifjabb Báder Ernő cigányzenekara, valamint a csoport korrepetitora Gonda László kíséri az énekeseket.
A csoport az Észak-magyarországi Nótaegyesület és a Bartakovics Béla Kulturális Egyesület tagja. Programjaikról rendszeresen tájékoztat a Nótásújság.
Próbák/foglalkozások időpontja: héfő 17:00-19:30
Csoport vezetője: Tasiné Dobó Katalin művészeti vezető, 70/367-5658