Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-06-01

Scroll to top

Top

A KÉKNYÚL A JAZZ KLUBBAN

A KÉKNYÚL A JAZZ KLUBBAN

A november 16-i jazz klub vendége a nyáron, az egri zenepavilonban is nagy sikert arató, jazz, funk, blues stílusban játszó Kéknyúl Hammond Band lesz. A koncert 19.30 órakor Suba Attila és zenekara koncertjével indul, helyszíne a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház színházterme.

 

Részletek:

2016. november 16., szerda
19.30 KÉKNYÚL HAMMOND BAND KONCERT
Előzenekar: Suba Attila and The SoulFool Band
Belépő: 1.200 Ft
A koncert létrejöttét a Cseh Tamás Program támogatja.

jazzclub_keknyul_pl

 

Kéknyúl Hammond Band

Műfaj: jazz, funk, blues

A zenekar tagjai: Andrew Hefler – ének; Badics Márk – dob; Bata István – basszusgitár; Jász András – alt szaxofon; Bognár Attila – pozan; Puskás Csaba – trombita; Csókás Zsolt – gitár; Premecz Mátyás – Hammond orgona, billentyűs hangszerek

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. Bár a csapat korábbi hangzása Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája köré épült, az új lemez anyaga új koncepcióra épül: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.

 

Suba Attila and The SoulFool Band

Műfaj: New Orleans swing-soul-gospel zenekar

A zenekar tagjai: Suba Attila – ének; Hébenstreit Máté – zongora; Vidákovics Izsák – szaxofon; Sallay Jenő – basszusgitár; Molnár Mátyás – dobok

2012 elején Suba Attila, magyar blues énekes életre hívta a SoulFool Band-et. A quintett energikus és fiatalos lendülettel robban s színpadra és egyedi hangzásvilággal varázsolja el a közönséget, visszarepítve őket a 40-es 50-es évek Amerikájába. A cél az volt, hogy a 40′-es 50′-es évek elfelejtett blues és jazz dalait és hangulatait formálják meg mai, fiatalos stílusban. A New Orleans swing a kiinduló pont, onnan haladnak a blues és jazz határain egyenesen a soul és New Orleans-i fesztivál hangulat felé. Feldolgozásaikban megszólalnak a jazz és blues legnagyobbjai, köztük Louis Armstrong, Lou Rawls, Ray Charles, Jimmy Witherspoon és Louis Jordan. Saját szerzeményeikben is törekednek a korhű swing hangulat megteremtésére. Amerikai hangzással izgalmas és interaktív műsorral repítik vissza a közönséget az 50′-es évek New Orleans világába.