Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-13

Scroll to top

Top

Jubilál az Országos Ifjúsági Szólótáncverseny

Jubilál az Országos Ifjúsági Szólótáncverseny

Idén 10. alkalommal rendezik meg az Országos Ifjúsági Szólótáncversenyt. A Gödöllőn és Nyíregyházán tartott elődöntők legjobbjai január 19-én, és 20-án Egerben, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban mérettetik meLM_7295g magukat.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ idei első nagyobb volumenű rendezvénye a két napos Országos Ifjúsági Szólótáncverseny döntője.

A versenyen 15 és 18 év közötti fiatalok mutatják be tudásukat. Egy igazi országos rendezvényről van szó, hiszen Győrtől Hajdúnánásig, Pápától Békéscsabáig több, mint 180 fiatal jelentkezett.

Az egri döntőn összesen 67 produkciót mutat be 91 versenyző. A szakmai védnökök között Martin György Néptáncszövetség, Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület képviselői foglalnak helyet. A program 2018. január 19-én, pénteken 16 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, majd kötelező táncok versenye és táncház várja az érdeklődőket. Január 20-án, szombaton 9 órakor indul a szabadon választott táncok versenye, melyet a díjátadó gálaműsor követ a rendezvény zárásaként.