Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-06

Scroll to top

Top

KisEgér Fesztivál Egerben

KisEgér Fesztivál Egerben

Májusban kerül sor a KisEgér Fesztiválra, melyet első alkalommal szervez az Egri Kulturális és Művészeti Központ. Az egy hétig tartó (május 26-tól június 3-ig) fesztivált Halász Judit „Csiribiri” koncertje nyitja, melyet másnap a gyereknap követ. A Városi Gyereknap ebben az évben IZGIland – Játékbirodalom nevet kapta, hiszen 10 és 16 óra között Jancsi és Juliska meseösvénye, élmény attrakciók, ügyességi- és interaktív játékok, zene, tánc, színház, sport, készségfejlesztő játékok, különleges programok várják kicsiket, nagyokat 0-99 éves korig.

Május 28-tól a fesztivál keretében különböző attrakciókra kerül sor a belvárosban. A hétfői napon 16.30-tól a Sebaj Színház előadásában tekinthetik meg Az égig érő paszuly című előadást.
Május 29-én a Harlekin Bábszínház flashmobja és előadása szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. Május 30-án Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett mestere bűvöli el a közönséget. Május 31-én Fabók Mancsi Bábszínháza mutatja be nekünk a Székelymenyecske meg az ördög történetét a Széchenyi utcán. Idén 25. alkalommal szervezi meg intézményünk a Gyermekbábosok Országos Fesztiválját, így a KisEgér Fesztiválnak is kiemelt művészeti ága a bábművészet. Június 1-től a gyermekbábosok versenye mellett Lénárt András bábművész előadása, The Biebers koncert és bábos felvonulás várja a szórakozni vágyókat. A fesztivál zárásaként június 3-án a Gárdonyi Géza Színházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be Csipkerózsika történetét.

Együttműködő partner a Harlekin Bábszínház.
A rendezvény támogatója: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, Marján Cukrászda, K&H Bank 

További információ a weboldal rendezvény naptárában és a Egri Kulturális és Művészeti központ közösségi oldalán.

A The Biebers koncert a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program (https://hangfoglalo.hu/) és a
Nemzeti Kulturális Alap (http://www.nka.hu/) támogatásával valósul meg.